Lisätietoja Android-laitteen määrityspalvelusta

Android-laitteen määrityspalvelu lähettää säännöllisesti dataa Android-laitteilta Googlelle. Lähetetyn datan avulla Google voi varmistaa, että laitteesi on ajan tasalla ja toimii niin hyvin kuin mahdollista.

Mitä dataa kerätään?

Android-laitteen määrityspalvelu kerää esimerkiksi seuraavia tietoja Android-laitteilta:

• laite- ja tilitunnisteet
  • laiteattribuutit
  • ohjelmistojen ja suojausohjelmistojen versiot
  • verkkoyhteys- ja suorituskykydata.

Laitteet ottavat tavallisesti yhteyttä Android-laitteen määrityspalveluun muutaman päivän välein. Muutamaa datakohdetta (kuten aikaleimoja) lukuun ottamatta Android-laitteen määrityspalvelu säilyttää vain uusimman kopion Android-laitteesi lähettämistä tiedoista – aiempi data korvataan laitteen lähettämillä uusilla tiedoilla.

Miten Google käyttää tätä dataa?

Käytämme Android-laitteen määrityspalvelun kautta keräämäämme dataa muun muassa seuraavilla tavoilla:

• Autamme varmistamaan, että laitteesi saa ohjelmistopäivityksiä ja tietoturvakorjauksia: Esimerkiksi laitteesi tietoturvakorjauksen tason avulla voidaan määrittää päivitystarpeet.
  • Saamme sovelluksemme ja palvelumme toimimaan laajalla valikoimalla Android-laitteita, jotka eroavat toisistaan teknisiltä ominaisuuksiltaan ja ohjelmistoltaan: Esimerkiksi Google Play voi käyttää näytön asettelua ja muita attribuutteja varmistaakseen, että sinulle tarjotaan ohjelmiston yhteensopivia versioita.
  • Suojaamme laitettasi ja Android-ekosysteemiä petoksilta, väärinkäytöltä ja muulta haitalliselta toiminnalta: Suojaamme tiliäsi esimerkiksi tunnistamalla epäilyttävää kirjautumistoimintaa laitetunnusten avulla.
  • Ylläpidämme koottuja tietoja Android-laitteista: Käytämme esimerkiksi laitteiden mobiiliverkkoihin yhdistämiseen liittyvää anonymisoitua dataa optimoidaksemme sekä yhteyden ylläpitämistä että akun säästämistä.

Voinko poistaa tämän datan?

Android-laitteen määrityspalvelun data on ratkaisevan tärkeää, jotta voimme varmistaa, että laite toimii oikein ja käyttää ajantasaisia päivityksiä. Tämän vuoksi kyseistä dataa ei voi poistaa, jos laitteesi on käytössä. Android-laitteen määrityspalvelu noudattaa Googlen tietosuojakäytäntöä.

Jos kirjaudut ulos Google-tililtäsi tai poistat tilin kokonaan Android-laitteeltasi, kokoonpanotietoja ei enää yhdistetä Google-tiliisi. Android-laitteen määrityspalvelu poistaa datasi automaattisesti tietyn käyttämättömyysajan jälkeen.

Selvitä, mitä dataa Android-laitteen määrityspalvelu kerää

Voit ladata kopion Android-laitteen määrityspalvelun datasta, joka on yhdistetty Google-tiliisi. Lue lisää datasi lataamisesta.

1. Siirry Lataa datasi ‑sivulle.
  2. Valitse Android-laitteen määrityspalvelu, niin tiliisi yhdistettyjen laitteiden data sisällytetään ladattaviin tietoihin.
  3. Valitse Seuraava.
  4. Valitse arkiston asetukset.
  5. Valitse Luo arkisto.

Kerättävän datan kategoriat

Tässä on muutamia esimerkkejä Android-laitteen määrityspalvelun keräämästä datasta ja siitä, mihin käytämme sitä:

Luokka

Esimerkkejä datasta

Miten Google käyttää dataa

Laite- ja tilitunnisteet
  • IMEI-, MEID- ja ESN-numerosi
  • Laitteen sarjanumero
  • Google Services Framework Android ‑tunnus (tai "Android-tunnus") Huom. Tämä ei ole sama asia kuin Settings Secure Android ID.
  • Google-tili (kun se on aktivoitu)*
  • MAC-osoitteet
Suojaamme tiliäsi tunnistamalla epäilyttävää kirjautumistoimintaa laitetunnusten avulla.
Laiteattribuutit
  • Laitetyyppi
  • Tuote
  • Malli
  • Valmistaja
  • Tuetut natiivialustat ja suoritintyypit
  • Näppäimistön, siirtymispainikkeiden ja näytön tyyppi
  • Näytön koko (korkeus ja leveys pikseleinä)
  • Muistin määrä
  • Kieli- ja maa-asetus
  • Aikavyöhyke
Google Play voi käyttää näytön asettelua ja muita attribuutteja varmistaakseen, että sinulle tarjotaan yhteensopivia ohjelmistoversioita.
Järjestelmän ja suojausohjelmistojen versiot
  • Käyttöjärjestelmän version merkkijono (tunnetaan myös käyttöjärjestelmän version tunnistetiedostona)
  • Käyttöjärjestelmän version aikaleima
  • Android-versio
  • Google Services ‑versio
Laitteesi tietoturvakorjauksen tason avulla voidaan määrittää päivitystarpeet.
Verkkoyhteys ja suorituskyky
  • SIM-kortti ja operaattori
  • IP-osoite
  • SIM-tilaajatiedot (SIM-kortin operaattorin MCC-/MNC-tunnus, operaattorin nimi, roaming-tila, SIM-kortin oletusroolit, lyhennetty IMSI, jossa 5 viimeistä numeroa on pyöristetty alaspäin, tason 1 Group ID ‑tunnus)
  • Android-laitteen määrityspalvelun 50 viimeisen yhteydenoton aikaleimat sekä koontiversiotiedot 10 viimeisestä yhteydestä, joihin liittyy koontiversion muutos
  • 10 viimeisen epäonnistuneen kokoonpanoyhteydenoton aikaleimat ja HTTP-vastauskoodit
Käytämme laitteiden mobiiliverkkoihin yhdistämiseen liittyvää anonymisoitua dataa optimoidaksemme sekä yhteyden ylläpitämistä että akun säästämistä.

* Jos useampi tili on kirjautunut yhdelle laitteelle, Google-tilin tietoja ei välttämättä näytetä datan latauksessa.