Få oplysninger om Android Device Configuration Service

Android Device Configuration Service sender med jævne mellemrum data fra Android-enheder til Google. Disse data hjælper Google med at sikre, at din enhed forbliver opdateret og fungerer optimalt.

Hvilke data indsamles?

Android Device Configuration Service indsamler oplysninger fra Android-enheder, herunder:

• Enheds- og konto-id'er
  • Enhedsattributter
  • Versioner af software og sikkerhedssoftware
  • Netværksforbindelses- og effektivitetsdata

Enheder opretter normalt forbindelse til Android Device Configuration Service med få dages mellemrum. Med undtagelse af et par datapunkter (f.eks. tidsstempler) gemmer Android Device Configuration Service kun den seneste kopi af de oplysninger, der sendes fra din Android-enhed, så gamle data erstattes med nye oplysninger, når din enhed sender dem.

Hvad Google gør med disse data

Vi bruger de data, der indsamles via Android Device Configuration Service, til forskellige formål, bl.a. til at:

• Sørge for, at din enhed modtager softwareopdateringer og sikkerhedsrettelser: Niveauet for sikkerhedsrettelse på din enhed bruges f.eks. til at afgøre, om du har brug for en opdatering.
  • Få apps og tjenester til at fungere på samme måde på en lang række forskellige Android-enheder med forskellige specifikationer og forskellig software: Google Play kan f.eks. bruge attributter såsom dit skærmlayout til at sikre, at du får tilbud om kompatible softwareversioner.
  • Beskytte din enhed og Android-økosystemet mod bedrageri, misbrug og anden skadelig adfærd: Af hensyn til din kontosikkerhed bruger vi f.eks. enheds-id'er som en hjælp til at registrere mistænkelig loginadfærd.
  • Vedligeholde sammenlagte metrics om Android-enheder: Vi bruger f.eks. anonymiserede data om, hvordan enheder opretter forbindelse til mobilnetværk, til at optimere forholdet mellem opretholdelse af forbindelsen og forlængelse af batteritiden.

Kan jeg slette disse data?

Da dataene i Android Device Configuration Service er vigtige for at sikre, at din enhed fungerer og opdateres korrekt, kan du ikke slette dataene, hvis din enhed er i brug. Android Device Configuration Service overholder Googles privatlivspolitik.

Hvis du logger ud af din Google-konto eller sletter den helt på din Android-enhed, vil konfigurationsoplysningerne ikke længere være knyttet til din Google-konto. Android Device Configuration Service sletter automatisk dine data efter en periode med inaktivitet.

Se, hvilke data der indsamles via Android Device Configuration Service

Du kan downloade en kopi af de data fra Android Device Configuration Service, der er knyttet til din Google-konto. Se, hvordan du downloader dine data.

1. Gå til siden for download af dine data.
  2. Vælg Android Device Configuration Service, hvorefter dataene for de enheder, der er knyttet til din konto, medtages.
  3. Klik på Næste.
  4. Vælg præferencer for arkivet.
  5. Klik på Opret arkiv.

Kategorier af indsamlede data

Her er nogle eksempler på, hvilke data der indsamles gennem Android Device Configuration Service, og hvad vi bruger dem til:

Kategori

Eksempler på data

Hvordan Google anvender dataene

Enheds- og konto-id'er
  • IMEI-, MEID- og ESN-numre
  • Enhedens serienummer
  • Google Services Framework Android-id (eller "Android-id") Bemærk! Dette er ikke det samme som Settings Secure Android-id.
  • Google-konto (når den er aktiveret)*
  • MAC-adresser
Af hensyn til din kontosikkerhed bruger vi enheds-id'er som en hjælp til at registrere mistænkelig loginadfærd.
Enhedsattributter
  • Hardwaretype
  • Produkt
  • Model
  • Producent
  • Understøttede integrerede platforme/CPU-typer
  • Tastatur, navigation og skærmlayouttyper
  • Skærmstørrelse (højde og bredde i pixels)
  • Hukommelse i alt
  • Landestandard
  • Tidszone
Google Play kan bruge attributter såsom dit skærmlayout til at sikre, at du får tilbud om kompatible softwareversioner.
Versioner af system og sikkerhedssoftware
  • OS-buildstreng (også kaldet OS-build fingeraftryk)
  • Tidsstempel for OS-build
  • Android-version
  • Version af Google-tjenester
Niveauet for sikkerhedsrettelse på din enhed bruges til at afgøre, om du har brug for en opdatering.
Netværksforbindelse og effektivitet
  • SIM-kortudbyder og mobilselskab
  • IP-adresse
  • SIM-abonnementsdata (MCC/MNC for SIM-kortudbyder, navn på mobilselskab, roamingtilstand, standardroller for SIM-kort, forkortet IMSI, hvor de sidste 5 cifre er rundet ned, gruppe-id niveau 1)
  • Tidsstempler for de sidste 50 konfigurationsforbindelser til Android Device Configuration Service samt build-oplysninger for de sidste 10 forbindelser med build-ændringer
  • Tidsstempler og HTTP-svarkoder for de sidste 10 konfigurationsforbindelser, der mislykkedes
Vi bruger anonymiserede data om, hvordan enheder opretter forbindelse til mobilnetværk, til at optimere forholdet mellem opretholdelse af forbindelsen og forlængelse af batteritiden.

*Hvis mere end én konto er logget ind på en enkelt enhed, angives der muligvis ikke Google-kontooplysninger i datadownloaden.