Informació sobre el servei de configuració de dispositius Android

El servei de configuració de dispositius Android envia periòdicament dades d'aquests dispositius a Google. Aquestes dades ajuden Google a comprovar que el teu dispositiu està actualitzat i funciona de la millor manera possible.

Quines dades es recullen?

El servei de configuració de dispositius Android recull informació dels dispositius Android, com ara:

• l'identificador del dispositiu i del compte
  • els atributs del dispositiu
  • la versió del programari i del programari de seguretat
  • les dades sobre el rendiment i la connectivitat de la xarxa

Normalment els dispositius es connecten a aquest servei cada pocs dies. El servei de configuració de dispositius Android només conserva l'última còpia de les dades que ha rebut del teu dispositiu, que substitueixen les anteriors, excepte en el cas d'alguns punts de dades, com ara les marques de temps.

Què fa Google amb aquestes dades?

Les dades que recollim amb el servei de configuració de dispositius Android s'utilitzen amb diverses finalitats, com ara:

• Assegurar que el teu dispositiu rep les actualitzacions de programari i els pedaços de seguretat: per exemple, el nivell del pedaç de seguretat del teu dispositiu s'utilitza per determinar si necessites alguna actualització.
  • Aconseguir que els serveis i les aplicacions funcionin correctament en una gran varietat de dispositius Android amb diferents programaris i especificacions: per exemple, és possible que Google Play utilitzi atributs, com ara el disseny de la pantalla, per assegurar-se que se t'ofereixen versions de programari compatibles.
  • Protegir el dispositiu i l'ecosistema d'Android contra el frau, l'ús inadequat i altres comportaments perjudicials: per exemple, per protegir el teu compte, fem servir identificadors de dispositius per detectar inicis de sessió sospitosos.
  • Conservar mètriques totals dels dispositius Android: per exemple, fem servir dades anonimitzades sobre com es connecten els dispositius a xarxes mòbils per optimitzar l'equilibri entre conservar la connectivitat i la durada de la bateria.

Puc suprimir aquestes dades?

Si fas servir el dispositiu, no pots suprimir aquestes dades, ja que són fonamentals perquè el servei de configuració de dispositius Android pugui comprovar que el teu dispositiu està actualitzat i funciona correctament. El servei de configuració de dispositius Android compleix la política de privadesa de Google.

Si tanques la sessió del teu compte de Google o el suprimeixes del teu dispositiu Android, la informació de configuració ja no hi estarà associada. El servei de configuració de dispositius Android suprimirà automàticament les teves dades després d'un període d'inactivitat.

Consultar les dades que recull el servei de configuració de dispositius Android

Pots baixar una còpia de les dades del servei de configuració de dispositius Android enllaçades al teu compte de Google. Obtén més informació sobre com pots baixar les teves dades.

1. Ves a la pàgina on s'explica com pots baixar les teves dades.
  2. Selecciona Servei de configuració de dispositius Android perquè les dades baixades incloguin les dades dels dispositius associats al teu compte.
  3. Fes clic a Següent.
  4. Tria les preferències de l'arxiu.
  5. Fes clic a Crea l'arxiu.

Categories de les dades recollides

A continuació trobaràs alguns exemples de les dades que es recullen a través del servei de configuració de dispositius Android i les finalitats amb què les utilitzem:

Categoria

Exemples de dades

Finalitats amb què Google les utilitza

Identificadors del dispositiu i del compte
  • Números IMEI, MEID i ESN
  • Número de sèrie del dispositiu
  • Identificador d'Android de Google Services Framework (o "identificador d'Android") Nota: és diferent de l'identificador Settings.Secure d'Android
  • Compte de Google (si n'hi ha un d'activat)*
  • Adreces MAC
Per protegir el teu compte, fem servir identificadors de dispositius per detectar inicis de sessió sospitosos.
Atributs del dispositiu
  • Tipus de maquinari
  • Producte
  • Model
  • Fabricant
  • Plataformes natives / tipus de CPU admesos
  • Tipus de teclat, navegació i disseny de pantalla
  • Mida de la pantalla (alçada i amplada en píxels)
  • Memòria total
  • Configuració regional
  • Zona horària
És possible que Google Play utilitzi atributs, com ara el disseny de pantalla, per assegurar-se que se t'ofereixen versions de programari compatibles.
Versió del programari del sistema i del programari de seguretat
  • Cadena de compilació del sistema operatiu (també coneguda com a empremta digital de compilació del sistema operatiu)
  • Marca de temps de la compilació del sistema operatiu
  • Versió d'Android
  • Versió dels serveis de Google
El nivell del pedaç de seguretat del teu dispositiu s'utilitza per determinar si necessites alguna actualització.
Rendiment i connectivitat de la xarxa
  • SIM i operadors de telefonia mòbil
  • Adreça IP
  • Dades de subscripció de la SIM (MCC/MNC de l'operador de la SIM, nom de l'operador de telefonia mòbil, estat de la itinerància, funcions predeterminades de la SIM, IMSI truncat amb els 5 últims dígits arrodonits a la baixa, nivell 1 de l'identificador de grup)
  • Marques de temps de les 50 últimes connexions de configuració al servei de configuració de dispositius Android i informació de la compilació de les 10 últimes connexions amb canvis en la compilació
  • Marques de temps i codis de resposta HTTP de les 10 últimes connexions de configuració que no s'han pogut establir
Fem servir dades anonimitzades sobre com es connecten els dispositius a xarxes mòbils per optimitzar l'equilibri entre conservar la connectivitat i la durada de la bateria.

* Si s'ha iniciat la sessió amb més d'un compte en un sol dispositiu, és possible que no s'inclogui informació sobre el Compte de Google a les dades que es baixin.