Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Meer informatie over de Android-apparaatconfiguratieservice

De Android-apparaatconfiguratieservice stuurt periodiek gegevens van Android-apparaten naar Google. Aan de hand van deze gegevens kan Google ervoor zorgen dat je apparaat up-to-date blijft en zo goed mogelijk werkt.

Welke gegevens worden verzameld

De Android-apparaatconfiguratieservice verzamelt informatie van Android-apparaten, waaronder:

• Apparaat- en account-ID's
  • Apparaatkenmerken
  • Software- en beveiligingssoftwareversies
  • Netwerkverbindingen en prestatiegegevens

Apparaten maken gewoonlijk om de paar dagen verbinding met de Android-apparaatconfiguratieservice. Met uitzondering van een paar gegevenspunten (zoals tijdstempels) bewaart de Android-apparaatconfiguratieservice alleen het laatste exemplaar van de informatie die is gestuurd vanaf je Android-apparaat, waarbij eerdere gegevens worden vervangen door nieuwe informatie als je apparaat deze stuurt.

Wat Google doet met deze gegevens

We gebruiken de gegevens die we verzamelen via de Android-apparaatconfiguratieservice voor verschillende doeleinden, waaronder:

• Ervoor zorgen dat je apparaat software-updates en beveiligingspatches krijgt: het beveiligingspatchniveau op je apparaat wordt bijvoorbeeld gebruikt om te bepalen of je een update nodig hebt.
  • Ervoor zorgen dat apps en services werken op een breed scala aan Android-apparaten met verschillende specificaties en software: Google Play kan bijvoorbeeld kenmerken zoals je schermindeling gebruiken om ervoor te zorgen dat je geschikte softwareversies krijgt aangeboden.
  • Je apparaat en het Android-ecosysteem beschermen tegen fraude, misbruik en ander schadelijk gedrag: we gebruiken apparaat-ID's om verdacht inloggedrag waar te nemen en je account te beschermen.
  • Samengevoegde statistieken over Android-apparaten bijhouden: we gebruiken bijvoorbeeld geanonimiseerde gegevens over hoe apparaten verbinding maken met mobiele netwerken om een optimale verhouding te realiseren tussen behoud van verbinding en besparing van de batterijduur.

Kan ik deze gegevens verwijderen?

Aangezien de gegevens in de Android-apparaatconfiguratieservice van essentieel belang zijn om ervoor te zorgen dat je apparaat goed functioneert en wordt geüpdatet, kun je de gegevens niet verwijderen als je apparaat in gebruik is. De Android-apparaatconfiguratieservice valt onder het privacybeleid van Google.

Als je uitlogt van je Google-account of dit helemaal verwijdert van je Android-apparaat, worden de configuratiegegevens niet meer aan je Google-account gekoppeld. De Android-apparaatconfiguratieservice verwijdert je gegevens automatisch na een periode van inactiviteit.

Nagaan welke gegevens de Android-apparaatconfiguratieservice verzamelt

Je kunt een exemplaar downloaden van de gegevens van de Android-apparaatconfiguratieservice die zijn gekoppeld aan je Google-account. Bekijk meer informatie over hoe je je gegevens downloadt.

1. Ga naar de pagina Je gegevens downloaden.
  2. Kies Android-apparaatconfiguratieservice. De gegevens voor apparaten die aan je account zijn gekoppeld, worden opgenomen in de download.
  3. Klik op Volgende.
  4. Kies de voorkeuren voor het archief.
  5. Klik op Archief maken.

Categorieën verzamelde gegevens

Hier volgen een paar voorbeelden van de gegevens die worden verzameld via de Android-apparaatconfiguratieservice en waarvoor we ze gebruiken:

Categorie

Voorbeelden van gegevens

Hoe Google de gegevens gebruikt

Apparaat- en account-ID's
  • IMEI-, MEID- en ESN-nummers
  • Serienummer van apparaat
  • Android-ID voor Google Services Framework (of 'Android-ID') Opmerking: Dit verschilt van de Android-ID voor Settings Secure.
  • Google-account (indien geactiveerd)*
  • MAC-adressen
We gebruiken apparaat-ID's om verdacht inloggedrag waar te nemen en je account te beschermen.
Apparaatkenmerken
  • Hardwaretype
  • Product
  • Model
  • Fabrikant
  • Ondersteunde native platforms/CPU-typen
  • Type toetsenbord, navigatie en schermindeling
  • Schermformaat (hoogte en breedte in pixels)
  • Totaal geheugen
  • Landinstelling
  • Tijdzone
Google Play kan kenmerken zoals de schermindeling gebruiken om ervoor te zorgen dat je geschikte softwareversies krijgt aangeboden.
Systeem- en beveiligingssoftwareversies
  • Tekenreeks voor de OS-build (ook bekend als de vingerafdruk voor de OS-build)
  • Tijdstempel van OS-build:
  • Android-versie
  • Versie van Google-services
Het beveiligingspatchniveau op je apparaat wordt gebruikt om te bepalen of je een update nodig hebt.
Netwerkverbindingen en prestaties
  • Sim- en mobiele providers
  • IP-adres
  • Sim-abonnementsgegevens (MCC/MNC sim-provider, naam provider, roamingstatus, standaardrollen voor de sim, ingekorte IMSI met de laatste vijf cijfers naar beneden afgerond, groeps-ID niveau 1)
  • Tijdstempels voor de laatste 150 configuratieverbindingen met de Android-apparaatconfiguratieservice en de build-informatie voor de laatste tien verbindingen met build-wijzigingen
  • Tijdstempels en HTTP-reactiecodes voor de laatste tien configuratieverbindingen die zijn mislukt
We gebruiken geanonimiseerde gegevens over hoe apparaten verbinding maken met mobiele netwerken om een optimale verhouding te realiseren tussen behoud van verbinding en besparing van de batterijduur.

*Als meer dan één account is ingelogd op een apparaat, is het mogelijk dat Google-accountgegevens niet worden meegeleverd in de gegevensdownload.