Sjekk og oppdater Android-versjonen din

Du kan se Android-versjonsnummeret for enheten din, nivået av sikkerhetsoppdatering du har, og Google Play-systemnivået i Innstillinger-appen. Du får varsler når oppdateringer er tilgjengelige. Du kan også se etter oppdateringer.

Se hvilken Android-versjon du har

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Nede på skjermen trykker du på Om telefonen og så Android-versjon.
  3. Finn «Android-versjon», «Sikkerhetsoppdatering for Android» og «Delversjonsnummer».

Få de nyeste Android-oppdateringene som er tilgjengelige for deg

Når du får et varsel, åpner du det og trykker på Oppdater-handlingen.

Gjør dette hvis du har fjernet varselet, eller hvis enheten din har vært uten nett:

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Nede på skjermen trykker du på System og så Systemoppdatering.
  3. Du ser oppdateringsstatusen din. Følg fremgangsmåten på skjermen.

Få sikkerhetsoppdateringer og Google Play-systemoppdateringer

De fleste system- og sikkerhetsoppdateringer skjer automatisk. Slik sjekker du om en oppdatering er tilgjengelig:

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten din.
  2. Trykk på Sikkerhet.
  3. Se etter en oppdatering:
    • For å sjekke om en sikkerhetsoppdatering er tilgjengelig, trykk på Googles sikkerhetssjekk.
    • For å sjekke om en Google Play-systemoppdatering er tilgjengelig, trykk på Google Play-systemoppdatering.
  4. Følg fremgangsmåten på skjermen.

Tidspunkt for Android-oppdateringer

Tidsplaner for oppdateringer varierer mellom enheter, produsenter og mobiloperatører.

Viktig: Eldre enheter kan ikke alltid kjøre nyere Android-versjoner.

Løs problemer med oppdateringer

Det er ikke nok ledig plass

Hvis du ser et varsel der det står «Det er ikke nok ledig plass», kan du følge linkene under for å finne ut hvordan du frigjør plass på ulike enheter:

En oppdatering ble ikke lastet ned

La oppdateringen prøve på nytt automatisk

Hvis en oppdatering begynner å lastes ned, men ikke fullfører nedlastingen, prøver enheten automatisk å laste ned på nytt i løpet av de neste dagene.
Du får et varsel når den prøver igjen. Åpne varselet og trykk på Oppdater-handlingen.

Oppdater Android-versjonen for å få sikkerhetsoppdateringer

For å få den nyeste sikkerhetsoppdateringen som er tilgjengelig for enheten din, må du sørge for at du har den nyeste Android-versjonen som er tilgjengelig for enheten.
Tidspunktet oppdateringer blir aktive

Pixel-telefoner

Pixel-telefoner installerer nedlastede Android-oppdateringer i bakgrunnen. De installerte oppdateringene blir deretter aktive neste gang du starter telefonen på nytt. Finn ut hvordan du starter Pixel-telefoner på nytt.

Andre Android-enheter

Mange Android-telefoner og -nettbrett starter automatisk på nytt når de installerer nedlastede Android-oppdateringer. Oppdateringene blir aktive når installeringen er fullført.