Android-version tarkistaminen ja päivittäminen

Laitteen Android-versionumero, tietoturvapäivityksen taso ja Google Play ‑järjestelmän taso ovat nähtävissä Asetukset-sovelluksessa. Saat ilmoituksen, kun uusi päivitys on saatavilla. Voit myös etsiä päivityksiä manuaalisesti.

Android-version tarkistaminen

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse näytön alaosasta Järjestelmä Ja sitten Lisäasetukset Ja sitten Järjestelmäpäivitys.
  3. Tarkista Android-versio- ja Tietoturvakorjauksen taso ‑kohdissa olevat tiedot.

Uusimpien saatavilla olevien Android-päivitysten tilaaminen

Kun saat ilmoituksen, avaa se ja napauta siinä olevaa päivityspainiketta.

Jos olet poistanut ilmoituksen tai laitteesi on ollut offline-tilassa:

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse näytön alaosasta Järjestelmä ja sitten Lisäasetukset ja sitten Järjestelmäpäivitys.
  3. Näet laitteesi päivitystilan. Seuraa näytöllä mahdollisesti olevia ohjeita.

Tietoturvapäivitysten ja Google Play ‑järjestelmäpäivitysten tilaaminen

Useimmat järjestelmäpäivitykset ja tietoturvakorjaukset tehdään automaattisesti. Näin voit tarkistaa, onko päivityksiä saatavilla:

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Tietoturva.
  3. Tarkista päivitykset:
    • Tarkista tietoturvapäivityksen saatavuus valitsemalla Tietoturvapäivitys.
    • Tarkista Google Play ‑järjestelmäpäivityksen saatavuus valitsemalla Google Play ‑järjestelmäpäivitys.
  4. Seuraa näytöllä mahdollisesti olevia ohjeita.

Android-päivitysten aikataulu

Päivitysaikataulut vaihtelevat laitteen, valmistajan ja mobiilioperaattorin mukaan.

Huom. Uudemmat Android-versiot eivät välttämättä toimi vanhemmilla laitteilla.

Päivitysongelman korjaaminen

Tallennustila ei riitä

Jos näet ilmoituksen, jonka mukaan tallennustilaa ei ole käytettävissä riittävästi, lue lisää tallennustilan vapauttamisesta:

Päivityksen lataaminen epäonnistui

Päivityksen yrittäminen uudelleen automaattisesti

Jos päivityksen lataaminen alkaa muttei valmistu, laitteesi yrittää ladata sen automaattisesti uudelleen seuraavien päivien kuluessa.
Saat ilmoituksen uudesta yrityksestä. Avaa ilmoitus ja napauta päivityspainiketta.

Android-version päivittäminen tietoturvapäivitystä varten

Varmista, että laitteellasi on uusin sille saatavilla oleva Android-versio, jotta saat viimeisimmät tietoturvapäivitykset käyttöösi.
Päivitysten aktivoituminen

Pixel-puhelimet

Pixel-puhelimet asentavat ladatut Android-päivitykset taustalla. Asennetut päivitykset aktivoituvat, kun seuraavan kerran käynnistät puhelimesi uudelleen. Lue lisää Pixel-puhelimen uudelleenkäynnistämisestä.

Muut Android-laitteet

Monet Android-puhelimet ja ‑tabletit käynnistyvät automaattisesti uudelleen Android-päivityksen asentamisen yhteydessä. Päivitys aktivoituu, kun asennus on suoritettu loppuun.