Käyttö- ja diagnostiikkatietojen jakaminen Googlelle

Voit auttaa kehittämään Androidia sallimalla laitteen käyttöä ja toimintaa koskevien tietojen lähettämisen Googlelle.

Jos olet ottanut käyttöön muun verkko- ja sovellustoiminnan tallentamisen, nämä tiedot voidaan tallentaa tilillesi. Siinä tapauksessa voit katsella ja poistaa tietoja Omat tapahtumat ‑sivulla. Tietojen avulla personoimme Google-palveluitasi entistä enemmän ja parannamme tuotteiden ja palvelujen käyttökokemusta.

Tärkeää: Osa näistä ohjeista koskee vain Android 8.0:a ja sitä uudempia versioita. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Googlelle jaettavat tiedot

Kun käyttö- ja diagnostiikkatiedot on käytössä, laite lähettää Googlelle tietoja toimivista ja toimimattomista ominaisuuksista. Laitteesi voi esimerkiksi lähettää seuraavanlaisia tietoja:

• Akun varaustaso
  • Kuinka usein käytät sovelluksiasi
  • Verkkoyhteyksiesi (esim. mobiili-, Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteyksien) laatu ja kesto

Käyttö- ja diagnostiikkatietojen laittaminen päälle ja pois päältä

Tärkeää: Vaikka käyttö- ja diagnostiikkatiedot eivät ole käytössä, laite voi silti vastaanottaa keskeisiä palveluja, kuten uuden Android-version. Käyttö- ja diagnostiikkatietojen poistaminen käytöstä ei vaikuta sovellusten keräämiin tietoihin.

Näin voit valita, lähetetäänkö Googlelle käyttö- ja diagnostiikkatietoja:

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Google Ja sitten Lisää Lisää Ja sitten Käyttö- ja diagnostiikkatiedot.
  3. Ota Käyttö- ja diagnostiikkatiedot käyttöön tai poista ne käytöstä.

Vinkki: Jos jaat laitteesi, muut käyttäjäprofiilit voivat muuttaa asetusta.

Näin Google käyttää tietoja

Tietoja käytetään Google-sovellusten, Android-laitteiden ja muiden Googlen tuotteiden ja palvelujen parantamiseen. Kaikkia tietoja käytetään Googlen tietosuojakäytännön mukaisesti.

Käyttö- ja diagnostiikkatietojen avulla Google voi parantaa esimerkiksi näitä ominaisuuksia:

• Akunkesto: Kun Google saa tietoja eniten akkua käyttävistä ominaisuuksista, tavallisten ominaisuuksien akun käyttöä voidaan kehittää.
  • Laitteen kaatuminen tai pysähtyminen:  Google voi käyttää laitteen kaatumiseen ja pysähtymiseen liittyviä tietoja Android-käyttöjärjestelmän vakauttamiseen.

Osa kootuista tiedoista auttaa myös kumppaneitamme, kuten Android-kehittäjiä, parantamaan sovelluksiaan ja tuotteitaan.