Gjør trege Android-enheter raskere

Prøv trinnene på denne siden hvis telefonen din

• kjører veldig sakte
  • har forsinkelse
  • bruker lang tid på å svare

Etter hvert trinn starter du telefonen på nytt for å se om det løser problemet.

Viktig: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 8.0 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Feilsøk tilkoblingen for treghet

1. Sjekk nettverks- og tilkoblingsinnstillinger. Finn ut hvordan du kobler til internett.
  2. Hvis du fremdeles har problemer med internettilkoblingen din, bør du kontakte nettverksadministratoren, internettleverandøren eller mobiloperatøren din.

Feilsøk telefonen for treghet

Start telefonen på nytt
  1. På de fleste telefoner trykker du på av/på-knappen på telefonen i omtrent 30 sekunder til telefonen starter på nytt.
  2.  Du må kanskje trykke på Start på nytt Start på nytt på skjermen.
Se etter Android-oppdateringer

Viktig: Innstillingene kan variere fra telefon til telefon. Hvis du trenger mer informasjon, kan du kontakte produsenten av enheten.

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Nede på skjermen trykker du på System og så Programvareoppdatering.
    • Trykk først på Om telefonen eller Om nettbrettet hvis det er nødvendig.
  3. Når oppdateringsstatusen vises på skjermen, følger du trinnene.
Sjekk lagring og ledig plass
På de fleste telefoner kan du sjekke hvor mye lagringsplass du har tilgjengelig, i Innstillinger-appen. Innstillingene kan variere fra telefon til telefon. Kontakt enhetsprodusenten for å få mer informasjon.
Telefonen kan begynne å få problemer når det er mindre enn 10 % igjen av lagringsplassen. Finn ut hvordan du frigjør plass hvis du har lite lagringsplass.

Feilsøk apper på telefonen for treghet

Se etter appoppdateringer

Sjekk om det finnes en tilgjengelig oppdatering for Kamera-appen:

1. Åpne Google Play Butikk-appen Google Play.
  2. Trykk på profilikonet øverst til høyre.
  3. Trykk på Administrer apper og enheter.
  4. Under «Tilgjengelige oppdateringer» installerer du eventuelle oppdateringer som er tilgjengelige for Pixel-kameraet.

Sjekk om en Android-systemoppdatering er tilgjengelig:

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på System.
  3. Trykk på Programvareoppdateringer.
  4. Trykk på Systemoppdatering.
  5. Trykk på Se etter oppdateringer.
Lukk apper du ikke bruker
Du kan vanligvis tvinge en app til å avslutte via Innstillinger-appen på telefonen. Innstillingene kan variere fra telefon til telefon. Kontakt enhetsprodusenten for å få mer informasjon.

Tips: For å identifisere hvilke apper som forårsaker problemer, kan du lage en liste over appene du tvinger til å avslutte.

Finn ut om en app forårsaker problemet

Start på nytt i sikker modus

Viktig: Sikker modus slår av alle de nedlastede appene midlertidig.

Omstart i sikker modus varierer fra telefon til telefon. For å finne ut hvordan du starter en telefon på nytt i sikker modus, gå til produsentens nettsted for brukerstøtte.

Sjekk om problemet forsvinner

Sjekk om problemet forsvinner. Hvis det gjør det, forårsakes problemet sannsynligvis av en app. Gå til neste trinn. Hvis problemet vedvarer, går du videre til avansert feilsøking.

Start telefonen på nytt som normalt, og sjekk appene

1. Start telefonen på nytt.
  2. Fjern nylig nedlastede apper – én etter én. Finn ut hvordan du sletter apper.
  3. Start telefonen på nytt i normal modus etter hver enkelt fjerning. Se om problemet ble løst av å fjerne appen.
  4. Etter at du har fjernet appen som forårsaket problemet, kan du installere de andre appene du fjernet, på nytt. Finn ut hvordan du reinstallerer apper.

Avansert feilsøking

Vurder å tilbakestille telefonen til fabrikkstandard
Viktig: Hvis du tilbakestiller telefonen til fabrikkstandard, fjernes alle dataene på den. Du kan gjenopprette data som er lagret i Google-kontoen din, men alle apper og tilknyttede data avinstalleres. Før du tilbakestiller telefonen til fabrikkstandard, må du sikkerhetskopiere den.

Tips:

• Hvis telefonen ikke svarer eller skjermen er tom, kan du bruke knappene på telefonen til å tilbakestille til fabrikkstandard.
  • Hvis en app du lastet ned, forårsaket problemet, og du installerer appen på nytt, kan problemet komme tilbake.