Fiks en skjerm som ikke fungerer som den skal, på Android-enheter

Prøv løsningene nedenfor hvis telefonskjermen

• ikke svarer
  • flimrer
  • hopper
  • blinker
  • viser døde piksler
  • er blank

Trinn 1: Sjekk skjermen på telefonen

Viktig: Etter at du har prøvd hver av de anbefalte løsningene, kan du sjekke om problemet er løst.

1. Sjekk at skjermen ikke har sprekker eller hakk, og at den ikke er skadet på annen måte.
  2. Ta av eventuelle omslag eller skjermbeskyttere du bruker.
  3. Ta av hanskene hvis du bruker hansker.
  4. Ta av eventuelle klistremerker du har plassert på skjermen eller sensorene.
  5. Sørg for at skjermen er ren.

Trinn 2: Prøv disse feilsøkingsmetodene

Start telefonen på nytt
  1. På de fleste telefoner trykker du på av/på-knappen på telefonen i omtrent 30 sekunder til telefonen starter på nytt.
  2.  Du må kanskje trykke på Start på nytt Start på nytt på skjermen.

Tips: Hvis berøringsskjermen fremdeles ikke svarer etter at du starter den på nytt, kan du finne ut hvordan du tilbakestiller telefonen til fabrikkstandard (nedenfor).

Finn ut om en app forårsaker problemet

Viktig: For å finne ut hvordan du slår sikker modus på og av, gå til enhetsprodusentens nettsted for brukerstøtte.

1. Slå på sikker modus.
  2. Trykk på skjermen.
    • Hvis skjermen fungerer i sikker modus, er det sannsynligvis en app som forårsaker problemet.
  3. Slå av sikker modus.
  4. For å finne appen som forårsaker problemer, avinstaller nylig nedlastede apper enkeltvis. Etter at du har fjernet appen som forårsaker problemet, kan du reinstallere de andre appene du fjernet.
Test den berørte delen av skjermen
  1. Trykk øverst til venstre på skjermen.
  2. Dra fingeren langsomt mot hjørnet nederst til høyre uten å løfte fingeren. Prøv å bevege fingeren sakte nok til at du kan telle til 10 før du når det motsatte hjørnet på skjermen.Dra fingeren din over skjermbildet
Slå av utvikleralternativene
Viktig: Innstillingene kan variere fra telefon til telefon. Kontakt enhetsprodusenten for å få mer informasjon.
  1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på System Og så Utvikleralternativer. Du ser bare dette hvis du har utvikleralternativene slått på.
  3. Slå av utvikleralternativene.

Trinn 3: Bruk avansert feilsøking

Vurder å tilbakestille telefonen til fabrikkstandard
Viktig: Hvis du tilbakestiller telefonen til fabrikkstandard, fjernes alle dataene på den. Du kan gjenopprette data som er lagret i Google-kontoen din, men alle apper og tilknyttede data avinstalleres. Før du tilbakestiller telefonen til fabrikkstandard, må du sikkerhetskopiere den.

Tips:

• Hvis telefonen ikke svarer eller skjermen er tom, kan du bruke knappene på telefonen til å tilbakestille til fabrikkstandard.
  • Hvis en app du lastet ned, forårsaket problemet, og du installerer appen på nytt, kan problemet komme tilbake.