Problemen oplossen met een scherm dat niet goed werkt op Android

Probeer de onderstaande oplossingen als het volgende van toepassing is op je telefoonscherm:

• Reageert niet
  • Flikkert
  • Verspringt
  • Knippert
  • Geeft dode pixels weer
  • Blijft leeg

Stap 1: Controleer het scherm van uw telefoon

Belangrijk: Check na elke aanbevolen oplossing of het probleem is opgelost.

1. Controleer of uw scherm gebarsten of beschadigd is.
  2. Als u een case of een schermbeschermer gebruikt, verwijdert u deze van het apparaat.
  3. Als u handschoenen draagt, doet u deze uit.
  4. Als u stickers op het scherm of over de sensoren heeft geplakt, verwijdert u deze.
  5. Controleer of uw scherm schoon is.

Stap 2: Probeer de volgende stappen voor probleemoplossing

Je telefoon opnieuw opstarten
  1. Op de meeste telefoons houdt u de aan/uit-knop ongeveer dertig seconden ingedrukt of totdat de telefoon opnieuw wordt opgestart.
  2.  U moet mogelijk op Opnieuw opstarten Opnieuw opstarten tikken op het scherm.

Tip: Als het touchscreen nog steeds niet reageert nadat u de telefoon opnieuw heeft opgestart, bekijkt u meer informatie over hoe uw telefoon kunt terugzetten op de fabrieksinstellingen (hieronder).

Nagaan of het probleem door een app wordt veroorzaakt

Belangrijk: Ga naar de supportsite van de fabrikant van uw apparaat voor meer informatie over hoe u de veilige modus in- en uitschakelt.

1. Schakel de veilige modus in.
  2. Tik op het scherm.
    • Als het scherm in de veilige modus werkt, wordt het probleem waarschijnlijk door een app veroorzaakt.
  3. Zet de veilige modus uit.
  4. Verwijder onlangs gedownloade apps één voor één om te achterhalen welke app de problemen veroorzaakt. Nadat u de problematische app heeft verwijderd, kunt u de andere verwijderde apps opnieuw installeren.
Test het gedeelte van het scherm dat problemen veroorzaakt
  1. Tik linksonder in het scherm.
  2. Sleep uw vinger langzaam naar de rechterbenedenhoek zonder het scherm los te laten. Probeer uw vinger zo langzaam te verplaatsen dat u tot tien kunt tellen voordat u de tegenovergestelde hoek van het scherm heeft bereikt.Sleep uw vinger over de afbeelding op het scherm
Ontwikkelaarsopties uitschakelen
Belangrijk: De instellingen kunnen per telefoon verschillen. Neem contact op met de fabrikant van je apparaat voor meer informatie.
  1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Systeem En dan Ontwikkelaarsopties. Deze optie wordt alleen weergegeven als u ontwikkelaarsopties heeft ingeschakeld.
  3. Schakel Ontwikkelaarsopties uit.

Stap 3: Gebruik geavanceerde probleemoplossing

Overweeg je telefoon terug te zetten op de fabrieksinstellingen
Belangrijk: Als je een telefoon terugzet op de fabrieksinstellingen, worden alle gegevens op de telefoon gewist. Je kunt alle gegevens herstellen die in je Google-account zijn opgeslagen, maar alle apps en de bijbehorende gegevens worden verwijderd. Maak een back-up van je telefoon voordat je de fabrieksinstellingen terugzet.

Tips:

• Als je telefoon niet reageert of leeg blijft, kun je de knoppen van je telefoon gebruiken om de fabrieksinstellingen terug te zetten.
  • Als het probleem wordt veroorzaakt door een app die je hebt gedownload en je deze app opnieuw installeert, kan het probleem zich opnieuw voordoen.