Reparar una pantalla que no funciona correctament a Android

Prova les solucions que s'indiquen a continuació si la pantalla del telèfon presenta algun d'aquests problemes:

• No respon.
  • Parpelleja.
  • S'hi produeixen salts.
  • Fa pampallugues.
  • S'hi veuen píxels morts.
  • Està en blanc.

Pas 1: comprova la pantalla del telèfon

Important: després de provar cada solució recomanada, comprova si s'ha resolt el problema.

1. Assegura't que la pantalla no estigui esquerdada, trencada o malmesa.
  2. Si fas servir una funda o un protector de pantalla, treu-los.
  3. Si portes guants, treu-te'ls.
  4. Si has posat adhesius sobre la pantalla o els sensors, treu-los.
  5. Comprova que la pantalla estigui neta.

Pas 2: prova aquests passos per resoldre problemes

Reinicia el telèfon
  1. En la majoria de telèfons, has de prémer el botó d'engegada durant uns 30 segons fins que el dispositiu es reiniciï.
  2.  A la pantalla, és possible que hagis de tocar Reinicia Reinicia.

Consell: si la pantalla tàctil continua sense respondre després d'haver reiniciat el dispositiu, obtén informació sobre com pots restablir la configuració de fàbrica del telèfon (més avall).

Esbrinar si una aplicació està causant el problema

Important: per obtenir informació sobre com pots activar i desactivar el mode segur, ves al lloc web d'assistència del fabricant del dispositiu.

1. Activa el mode segur.
  2. Toca la pantalla.
    • Si la pantalla funciona en mode segur, és molt probable que una aplicació sigui la causa del problema.
  3. Desactiva el mode segur.
  4. Per trobar l'aplicació que causa el problema, desinstal·la una per una les aplicacions que hagis baixat recentment. Quan hagis suprimit l'aplicació problemàtica, pots tornar a instal·lar les altres aplicacions.
Provar la part afectada de la pantalla
  1. Toca l'extrem superior esquerre de la pantalla.
  2. Arrossega el dit fins a l'extrem inferior dret sense aixecar-lo. Mou el dit a poc a poc, de manera que puguis comptar fins a deu abans d'arribar a l'altre extrem de la pantalla.Imatge sobre com arrossegar el dit per la pantalla
Desactivar les opcions per a desenvolupadors
Important: la configuració pot variar en funció del telèfon. Per obtenir més informació, contacta amb el fabricant del dispositiu.
  1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Sistema A continuació, Opcions per a desenvolupadors. Només ho veuràs si tens aquestes opcions activades.
  3. Desactiva Opcions per a desenvolupadors.

Pas 3: segueix els passos avançats de resolució de problemes

Una de les opcions és restablir la configuració de fàbrica del dispositiu
Important: en restablir les dades de fàbrica del telèfon, se'n suprimiran totes les dades. Pots restaurar les dades emmagatzemades al teu Compte de Google, però totes les aplicacions i les dades associades es desinstal·laran. Per tant, crea una còpia de seguretat del telèfon abans de restablir les dades de fàbrica.

Consells:

• Si el telèfon no respon o la pantalla es queda en blanc, pots utilitzar els botons del telèfon per activar el restabliment de les dades de fàbrica.
  • Si reinstal·les una aplicació que has baixat i ha causat el problema, aquest problema es pot tornar a produir.