Finn apper med problemer på Android-enheter ved å starte på nytt i sikker modus

Noen apper du laster ned, kan forårsake problemer med telefonen din. Prøv trinnene nedenfor hvis telefonen din
  • starter på nytt av seg selv
  • fryser
  • krasjer
  • er treg

Start på nytt i sikker modus

Viktig: Med sikker modus fjernes noen av modulene på startskjermen. Hvis du bruker moduler, kan du ta en skjermdump for å gjøre det enklere å sette dem tilbake.

Omstart i sikker modus varierer fra telefon til telefon. Gå til produsentens nettsted for brukerstøtte for å finne ut hvordan du starter telefonen på nytt i sikker modus.

Trinn 2: Se om problemet forsvinner

• Bruk telefonen som normalt og se om problemet forsvinner.
  • Hvis det gjør det, forårsakes problemet sannsynligvis av en app. Gå til trinn 3 nedenfor.
  • Hvis problemet ikke forsvinner, er det ikke en app som er skyld i problemet. Se en liste over andre feilsøkingsmetoder.

Trinn 3: Lukk sikker modus

Hvis du vil avslutte sikker modus, kan du vanligvis starte telefonen på nytt på vanlig måte. Måten du slår av eller avslutter sikker modus på, varierer fra telefon til telefon. Gå til produsentens nettsted for brukerstøtte for å finne ut hvordan du starter telefonen på nytt i sikker modus.

Tips: Etter at du har avsluttet sikker modus, kan du sette tilbake eventuelle moduler du fjernet fra startskjermen. Finn ut hvordan du legger til moduler.

Trinn 4: Sjekk apper

• Fjern nylig nedlastede apper – én etter én.
  • Start telefonen på nytt i normal modus etter hver enkelt fjerning. Se om problemet ble løst ved å fjerne appen.
  • Etter at du har fjernet appen som forårsaker problemet, kan du reinstallere appene du fjernet.

Tips: For å identifisere hvilke apper som forårsaker problemer, kan du lage en liste over appene du tvinger til å avslutte.