Problematische apps vinden door Android opnieuw op te starten in de veilige modus

Sommige apps die u downloadt, kunnen problemen met uw telefoon veroorzaken. Probeer de onderstaande stappen als uw telefoon een van de volgende problemen heeft:
  • Uit zichzelf opnieuw opstarten.
  • Vastlopen.
  • Crashen.
  • Traag functioneren.

Opnieuw opstarten in de veilige modus

Belangrijk: In de veilige modus worden bepaalde startschermwidgets verwijderd. Als u widgets gebruikt, maakt u een screenshot op basis waarvan u de widgets later kunt terugzetten.

Het opnieuw opstarten in de veilige modus verschilt per telefoon. Als u wilt weten hoe u uw telefoon opnieuw kunt opstarten in de veilige modus, gaat u naar de supportsite van de fabrikant.

Stap 2: Checken of het probleem is opgelost

• Gebruik uw telefoon zoals gebruikelijk en check of het probleem is opgelost.
  • Als dit het geval is, wordt het probleem waarschijnlijk veroorzaakt door een app. Ga naar stap 3 hieronder.
  • Als het probleem niet verdwijnt, wordt het niet door een app veroorzaakt. Bekijk een lijst met andere oplossingen voor problemen.

Stap 3: De veilige modus afsluiten

U kunt uw telefoon meestal opnieuw opstarten om de veilige modus af te sluiten. Het uitschakelen of afsluiten van de veilige modus verschilt per telefoon. Als u wilt weten hoe u uw telefoon opnieuw kunt opstarten in de veilige modus, gaat u naar de supportsite van de fabrikant.

Tip: Nadat u de veilige modus heeft verlaten, kunt u verwijderde startschermwidgets terugzetten. Meer informatie over hoe je widgets toevoegt.

Stap 4: Apps controleren

• Verwijder onlangs gedownloade apps één voor één.
  • Telkens nadat u een app heeft verwijderd, start u de telefoon opnieuw op. Check of het probleem met het verwijderen van de betreffende app is opgelost.
  • Nadat u de app heeft verwijderd die het probleem heeft veroorzaakt, kunt u verwijderde apps opnieuw installeren.

Tip: Je kunt makkelijker apps identificeren die problemen veroorzaken door een lijst te maken met de apps die je gedwongen hebt moeten stoppen.