Ongelmallisten sovellusten löytäminen Android-laitteen vikasietotilan avulla

Jotkin lataamasi sovellukset voivat tuottaa ongelmia puhelimella. Kokeile alla olevia ohjeita, jos puhelimesi
  • käynnistyy uudelleen itsestään
  • jumiutuu
  • kaatuu
  • toimii hitaasti.

Vaihe 1: Käynnistä uudelleen vikasietotilassa

Tärkeää: Vikasietotila poistaa osan aloitusnäytön widgeteistä. Jos käytät widgetejä, ota ensin kuvakaappaus, niin voit palauttaa käyttämäsi widgetit helpommin.

Jos puhelin on päällä
Tärkeää: Vikasietotilassa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Saat lisätietoja puhelimestasi sen valmistajalta.
  1. Paina pitkään laitteen virtapainiketta.
  2. Kosketa näytöltä pitkään Virta pois ‑painiketta Virta. Valitse OK.
  3. Katso, toistuuko ongelma, kun näytön alareunassa lukee Vikasietotila.
Jos puhelimesi on pois päältä
Tärkeää: Vikasietotilassa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Saat lisätietoja puhelimestasi sen valmistajalta.
  1. Paina puhelimen virtapainiketta.
  2. Kun animaatio alkaa, paina pitkään äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta. Pidä se pohjassa, kunnes animaatio päättyy ja puhelin käynnistyy vikasietotilassa.
  3. Näytön alareunassa näkyy ilmoitus vikasietotilasta.

Vaihe 2: Katso, ratkeaako ongelma.

1. Katso, ratkeaako ongelma.
  2. Jos ongelma ratkeaa, se johtui luultavasti sovelluksesta. Siirry alla olevaan vaiheeseen 3.
  3. Jos ongelma ei poistu, se ei johtunut sovelluksesta. Katso muut vianetsintäohjeet.

Vaihe 3: Vikasietotilan sulkeminen

Tärkeää: Vikasietotilassa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Saat lisätietoja puhelimestasi sen valmistajalta.

1. Paina puhelimen virtapainiketta. Valitse näytöltä Käynnistä uudelleen Käynnistä uudelleen.
  2. Jos et näe Käynnistä uudelleen ‑vaihtoehtoa, paina virtapainiketta noin 30 sekunnin ajan, kunnes puhelin käynnistyy uudelleen.
Vinkki: Kun olet poistunut vikasietotilasta, voit palauttaa poistetut widgetit aloitusnäytöille. Lue lisää widgetien lisäämisestä.

Vaihe 4: Tarkista sovellukset

1. Poista äskettäin ladattuja sovelluksia yksi kerrallaan. Lue lisää sovellusten poistamisesta.
  2. Käynnistä puhelin normaalisti uudelleen kunkin sovelluksen poistamisen jälkeen. Tarkista, korjasiko sovelluksen poistaminen ongelman.
  3. Kun olet poistanut ongelmia aiheuttaneen sovelluksen, voit palauttaa muut poistamasi sovellukset laitteelle. Lue lisää sovellusten asentamisesta uudelleen

Vinkki: Sinun on helpompi löytää ongelmallisia sovelluksia, kun pidät kirjaa siitä, mitkä sovellukset olet pakottanut sulkeutumaan.