Løs problemer med en Android-enhed, der fryser eller ikke reagerer

Prøv følgende trin, hvis din telefon har et af disse problemer:

• Fryser
  • Stopper med at svare
  • Går i stå med skærmen tændt

Efter hvert trin skal du genstarte din telefon for at se, om problemet er løst.

Vigtigt! Nogle af disse trin fungerer kun i Android 8.0 og nyere. Sådan tjekker du, hvilken Android-version du har.

Genstart telefonen

Hvis telefonen fryser med tændt skærm, skal du genstarte den ved at holde afbryderknappen inde i ca. 30 sekunder.

Find og ret problemer på din telefon

Søg efter Android-opdateringer

Vigtigt! Indstillingerne kan variere, alt efter hvilken telefon du har. Kontakt producenten af din enhed for at få flere oplysninger.

1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Nederst på skærmen skal du trykke på System efterfulgt af Systemopdatering. Det kan være nødvendigt først at trykke på Om telefonen eller Om din tablet.
  3. Din opdateringsstatus vises. Følg vejledningen på skærmen, hvis der er en.
Tjek din lagerplads, og frigør plads

På de fleste telefoner kan du se, hvor meget lagerplads du har til rådighed, i appen Indstillinger. Indstillingerne kan variere, alt efter hvilken telefon du har. Kontakt producenten af din enhed for at få flere oplysninger.

Din telefon kan begynde at få problemer, hvis der er mindre end 10 % lagerplads tilbage. Hvis du er ved at løbe tør for lagerplads, kan du se, hvordan du frigør plads.

Find og ret problemer med apps på din telefon

Søg efter appopdateringer
  1. Åbn appen Google Play Butik Google Play.
  2. Tryk på profilikonet øverst til højre.
  3. Tryk på Administrer apps og enheder.
  4. Under "Tilgængelige opdateringer" kan du vælge at opdatere alle apps eller en bestemt app.
Luk apps, du ikke bruger
Vigtigt! Indstillingerne kan variere, alt efter hvilken telefon du har. Kontakt producenten af din enhed for at få flere oplysninger.
  1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Tryk på Appsefterfulgt af Alle apps.
  3. Tryk på appen.
  4. Tryk på Tving til at standse efterfulgt af OK.

Tip! Det er nemmere at identificere de apps, der forårsager problemer, hvis du laver en liste over de apps, du tvinger til at standse.

Undersøg, om dit problem forårsages af en app

Genstart i sikker tilstand

Vigtigt! Sikker tilstand deaktiverer midlertidigt alle downloadede apps.

Måden, du genstarter i sikker tilstand på, varierer afhængigt af telefonen. Du kan se, hvordan du genstarter din telefon i sikker tilstand, på enhedsproducentens supportwebsite.

Tjek, om problemet forsvinder

Tjek, om problemet forsvinder. Hvis det gør, er det sandsynligvis en app, der er årsagen til problemet. Gå til det næste trin. Hvis problemet ikke forsvinder, skal du gå til Avanceret fejlfinding.

Genstart din telefon som normalt, og tjek dine apps

1. Genstart telefonen.
  2. Afinstaller apps, du har downloadet for nylig, én efter én. Se, hvordan du sletter apps.
  3. Hver gang, du har fjernet en app, skal du genstarte din telefon som normalt. Se, om det løste problemet at fjerne appen.
  4. Når du har fjernet den app, der forårsagede problemet, kan du geninstallere de andre apps, du fjernede. Se, hvordan du geninstallerer apps.

Avanceret fejlfinding

Gendan eventuelt enhedens fabriksdata
VIGTIGT! Hvis du gendanner fabriksdataene, bliver alle data på din telefon slettet. Data, der er gemt på din Google-konto, gendannes, men alle apps og deres tilknyttede data afinstalleres. Før du gendanner fabriksdataene, anbefaler vi, at du sikkerhedskopierer dataene på din telefon.

Tip! Hvis problemet skyldes en app, du har downloadet, og du geninstallerer appen, kan problemet opstå igen.