Een account toevoegen of verwijderen op Android

U kunt accounts toevoegen aan uw Android-telefoon of -tablet. Wanneer u een account toevoegt, wordt de aan dat account gekoppelde informatie automatisch gesynchroniseerd met uw apparaat. U heeft een account op uw apparaat nodig om apps te downloaden vanuit de Google Play Store.

Als er meerdere gebruikers zijn ingesteld op uw apparaat, zorgt u dat u inlogt als de juiste gebruiker voordat u accountgegevens wijzigt.

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9 en hoger. Meer informatie over het controleren van uw Android-versie

Een account toevoegen op uw apparaat

1. Open de app Instellingen op uw apparaat.
  2. Tik op Accounts. Als u Accounts niet ziet, tikt u op op Gebruikers en accounts.
  3. Tik onderaan op Account toevoegen.
  4. Tik op het type account dat u wilt toevoegen.
    • Tik op Google om uw Google-account toe te voegen. Wanneer u inlogt met een Google-account, worden alle e-mails, contacten, agenda-afspraken en andere gegevens van dat account automatisch gesynchroniseerd met uw apparaat.
    • Als u een ander persoonlijk account wilt toevoegen, tikt u op Persoonlijk (IMAP) of Persoonlijk (POP3). Over het algemeen kiest u deze opties als u een e-mailprogramma zoals Microsoft Outlook of Apple Mail gebruikt. Meer informatie over het gebruik van IMAP of POP3 met Gmail.
  5. Volg de instructies op het scherm.
  6. Als u accounts toevoegt, moet u uit veiligheidsoverwegingen mogelijk het patroon, de pincode of het wachtwoord van uw apparaat invoeren.

Tip: Als u uw apparaat wilt uitlenen aan een vriend, kunt u meer informatie bekijken over hoe u een afzonderlijke gebruiker of tijdelijke gast kunt maken in plaats van een account toe te voegen.

Opmerking: De instellingen kunnen per apparaat verschillen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de apparaatfabrikant.

Een account verwijderen van uw apparaat

Wanneer u een account verwijdert van uw apparaat, worden alle aan dat account gekoppelde gegevens verwijderd. Hieronder vallen alle e-mails, contacten en instellingen.

1. Open de app Instellingen op uw apparaat.
  2. Tik op Accounts.Als u Accounts niet ziet, tikt u op op Gebruikers en accounts.
  3. Tik op het account dat u wilt verwijderen en dan Account verwijderen.
  4. Als dit het enige Google-account op het apparaat is, moet u uit beveiligingsoverwegingen het patroon, de pincode of het wachtwoord van uw apparaat opgeven.

Opmerking: De instellingen kunnen per apparaat verschillen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de apparaatfabrikant.