Lägga till eller ta bort ett konto på Android

Du kan lägga till konton på telefonen så att du får tillgång till e-post, kontakter och kalender i dem och kan hämta appar från Google Play Butik. När du lägger till ett Google-konto synkroniseras informationen i det med telefonen automatiskt.

När du tar bort ett konto raderas allt som hör till det kontot också från telefonen. Detta omfattar e-post, kontakter och inställningar.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 9 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Batteriet i Pixel lär sig kontinuerligt dina beteenden och optimerar sig själv utifrån din senaste appanvändning. När du konfigurerar en ny enhet eller återställer standardinställningarna kan det ta några veckor innan optimeringen får full effekt. Du får bäst resultat om du låter Smart batteri och Batterioptimering vara på.

Det är normalt att Pixels batteri laddas ur lite snabbare än vanligt efter en programvaruuppdatering. Det beror på att telefonen lägger batterikraft på att ladda ned och optimera den nya programvaran.

Hör av dig om du fortfarande lägger märke till ovanlig batteriurladdning efter några dagar så hjälper vi dig gärna.

Lägg till ett Google-konto eller ett annat konto på telefonen

1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Lösenord och konton. Om du inte hittar Konton trycker du på Användare och konton.
  3. Tryck på Lägg till konto under Konton.
  4. Tryck på den typ av konto du vill lägga till.
    • Om du vill lägga till ett Google-konto trycker du på Google. När du loggar in med ett Google-konto synkroniseras e-post, kontakter, kalenderhändelser och andra uppgifter som är kopplade till kontot automatiskt med din enhet.
    • Lägg till ditt Google Meet-konto genom att trycka på Meet. När du loggar in med Meet-kontot kan du ringa och ta emot videosamtal, skapa möten och ringa enheter som är länkade till hemmet.
    • Om du vill lägga till ett annat personligt konto trycker du på Exchange, Personligt (IMAP) eller Personligt (POP3). De alternativen väljer du i allmänhet om du använder ett e-postprogram som Microsoft Outlook eller Apple Mail. Läs mer om hur du använder IMAP eller POP3 med Gmail.
  5. Följ anvisningarna på skärmen.
  6. Om du lägger till konton kan du behöva ange enhetens pinkod, lösenord eller mönster som en säkerhetsåtgärd.

Tips! Om du vill låna ut enheten till en vän kan du läs mer om hur du skapar en separat användare eller tillfällig gäst i stället för att lägga till ett konto.

Ta bort ett Google-konto eller ett annat konto från telefonen

1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Lösenord och konton. Om du inte hittar Konton trycker du på Användare och konton.
  3. Tryck på kontot du vill ta bort under Konton Följt av Ta bort konto.
  4. Bekräfta genom att trycka på Ta bort konto Följt av Ta bort konto.
  5. Om det är det enda Google-kontot på enheten måste du ange enhetens lösenord, pinkod eller mönster av säkerhetsskäl.