Legg til eller fjern kontoer på Android-enheter

For å få tilgang til e-post, kontakter og kalenderen, og for å laste ned apper fra Google Play-butikken, kan du legge til kontoer på telefonen din. Når du legger til en Google-konto, blir informasjon som er knyttet til den kontoen, automatisk synkronisert med telefonen.

Når du fjerner en konto, blir alt som er knyttet til den kontoen, også slettet fra telefonen. Dette inkluderer e-post, kontakter og innstillinger.

Viktig: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 9 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Legg til Google-kontoer eller andre kontoer på telefonen

Tips: Hvis du vil låne bort telefonen din til en venn, kan du finne ut hvordan du oppretter en atskilt bruker eller midlertidig gjest, i stedet for å legge til en konto.

Fjern Google-kontoer eller andre kontoer fra telefonen

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på KontoerHvis du ikke ser «Kontoer», trykker du på Brukere og kontoer.
  3. Trykk på kontoen du vil fjerne Og så Fjern kontoen.
  4. Hvis dette er den eneste Google-kontoen på telefonen, må du av sikkerhetsårsaker oppgi mønsteret, PIN-koden eller passordet til telefonen.