Een account toevoegen of verwijderen op Android

Als je je e-mail, contacten en agenda wilt openen en apps wilt downloaden uit de Google Play Store, kun je accounts toevoegen aan je telefoon. Als je een Google-account toevoegt, wordt de aan dat account gekoppelde informatie automatisch gesynchroniseerd met je telefoon.

Als je een account verwijdert, wordt alles wat aan dat account is gekoppeld, ook verwijderd van je telefoon. Dit geldt ook voor alle e-mails, contacten en instellingen.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9 en hoger. Bekijk meer informatie over hoe je je Android-versie controleert.

Een Google-account of ander account toevoegen aan je telefoon

Tip: Als je je telefoon wilt uitlenen aan een vriend, kun je meer informatie bekijken over hoe je een afzonderlijke gebruiker of tijdelijke gast kunt maken in plaats van een account toe te voegen.

Een Google-account of ander account verwijderen van je telefoon

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Accounts. Als je Accounts niet ziet, tik je op Gebruikers en accounts.
  3. Tik op het account dat je wilt verwijderen En dan Account verwijderen.
  4. Als dit het enige Google-account op de telefoon is, moet je uit beveiligingsoverwegingen het patroon, de pincode of het wachtwoord van je telefoon opgeven.