Een account toevoegen of verwijderen op Android

Als je je e-mail, contacten en agenda wilt openen en apps wilt downloaden uit de Google Play Store, kun je accounts toevoegen aan je telefoon. Als je een account toevoegt, worden gegevens die aan dat account zijn gekoppeld, automatisch gesynchroniseerd met je telefoon.

Als je een account verwijdert, wordt alles wat aan dat account is gekoppeld, ook verwijderd van je telefoon. Dit geldt ook voor alle e-mails, contacten en instellingen.

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9 en hoger. Bekijk meer informatie over hoe je je Android-versie controleert.

Een account toevoegen aan je telefoon

Belangrijk: De instellingen kunnen per telefoon verschillen. Neem contact op met de fabrikant van je apparaat voor meer informatie.

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Accounts. Als je Accounts niet ziet, tik je op Gebruikers en accounts.
  3. Tik onderaan op Account toevoegen.
  4. Tik op het type account dat je wilt toevoegen.
    • Tik op Google om je Google-account toe te voegen. Als je inlogt met een Google-account, worden alle e-mails, contacten, agenda-afspraken en andere gegevens van dat account automatisch gesynchroniseerd met je telefoon.
    • Als je een ander persoonlijk account wilt toevoegen, tik je op Persoonlijk (IMAP) of Persoonlijk (POP3). Over het algemeen kies je deze opties als je een e-mailprogramma zoals Microsoft Outlook of Apple Mail gebruikt. Meer informatie over het gebruik van IMAP of POP3 met Gmail.
  5. Volg de instructies op het scherm.
  6. Als je accounts toevoegt, moet je uit veiligheidsoverwegingen mogelijk het patroon, de pincode of het wachtwoord van je telefoon invoeren.

Tip: Als je je telefoon wilt uitlenen aan een vriend, kun je meer informatie bekijken over hoe je een afzonderlijke gebruiker of tijdelijke gast kunt maken in plaats van een account toe te voegen.

Een account verwijderen van je telefoon

Belangrijk: De instellingen kunnen per telefoon verschillen. Neem contact op met de fabrikant van je apparaat voor meer informatie.

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Accounts. Als je Accounts niet ziet, tik je op Gebruikers en accounts.
  3. Tik op het account dat je wilt verwijderen En dan Account verwijderen.
  4. Als dit het enige Google-account op de telefoon is, moet je uit beveiligingsoverwegingen het patroon, de pincode of het wachtwoord van je telefoon opgeven.