Een account toevoegen of verwijderen op Android

Als je je e-mail, contacten en agenda wilt openen en apps wilt downloaden uit de Google Play Store, kun je accounts toevoegen aan je telefoon. Als je een Google-account toevoegt, wordt de aan dat account gekoppelde informatie automatisch gesynchroniseerd met je telefoon.

Als je een account verwijdert, wordt alles wat aan dat account is gekoppeld, ook verwijderd van je telefoon. Dit geldt ook voor alle e-mails, contacten en instellingen.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

De batterij van de Pixel leert je gedrag continu en optimaliseert zichzelf op basis van je meest recente app-gebruik. Als je een nieuw apparaat instelt of nadat je de fabrieksinstellingen hebt teruggezet, kan het een paar weken duren voordat de optimalisatie helemaal is doorgevoerd. Laat Aangepast batterijgebruik en Batterijoptimalisatie aanstaan voor de beste resultaten.

Het is normaal dat de batterij van je Pixel na een software-update wat sneller leegraakt dan normaal. Dit komt omdat de telefoon hard bezig is om de nieuwe software te downloaden en te optimaliseren en om alles in gebruik te nemen.

Als je na een paar dagen nog steeds een ongebruikelijk hoog batterijverbruik hebt, kun je ons dit laten weten. We helpen je graag verder.

Een Google-account of ander account toevoegen aan je telefoon

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Wachtwoorden en accounts. Als je Accounts niet kunt vinden, tik je op Gebruikers en accounts.
  3. Tik onder Accounts op Account toevoegen.
  4. Tik op het type account dat je wilt toevoegen.
    • Tik op Google om je Google-account toe te voegen. Als je inlogt met een Google-account, worden alle e-mails, contacten, agenda-afspraken en andere gegevens van dat account automatisch gesynchroniseerd met je apparaat.
    • Als je je Google Meet-account wilt toevoegen, tik je op Meet. Als je inlogt met je Meet-account, kun je videogesprekken starten en ontvangen, vergaderingen maken en apparaten bellen die aan je Home zijn gekoppeld.
    • Als je een ander persoonlijk account wilt toevoegen, tik je op Exchange, Persoonlijk (IMAP) of Persoonlijk (POP3). Over het algemeen kies je deze opties als je een e-mailprogramma zoals Microsoft Outlook of Apple Mail gebruikt. Meer informatie over hoe je IMAP of POP3 met Gmail gebruikt
  5. Volg de instructies op het scherm.
  6. Als je accounts toevoegt, moet je uit veiligheidsoverwegingen misschien het patroon, de pincode of het wachtwoord van je apparaat invoeren.

Tip: Als je het apparaat wilt uitlenen aan een vriend, kun je meer informatie krijgen over hoe je een afzonderlijke gebruiker maakt of tijdelijke gast in plaats van een account toevoegen.

Een Google-account of ander account verwijderen van je telefoon

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Wachtwoorden en accounts. Als je Accounts niet kunt vinden, tik je op Gebruikers en accounts.
  3. Tik onder Accounts op het account dat je wilt verwijderen En dan Account verwijderen.
  4. Tik op Account verwijderen En dan Account verwijderen om te bevestigen.
  5. Als dit het enige Google-account op het apparaat is, moet je uit beveiligingsoverwegingen het patroon, de pincode of het wachtwoord van je apparaat invoeren.