Tilin lisääminen tai poistaminen Android-laitteella

Voit lisätä tilejä Android-puhelimellesi tai ‑tabletillesi. Kun lisäät tilin, siihen liittyvät tiedot synkronoidaan automaattisesti laitteellesi. Sinun on lisättävä laitteellesi tili, jotta voit ladata sovelluksia Google Play Kaupasta.

Jos laitteella on useita käyttäjiä, varmista ennen tilitietojen muuttamista, että olet kirjautunut sisään oikeana käyttäjänä.

Huom. Osa näistä vaiheista koskee vain Android 9:ää tai uudempaa versiota. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Tilin lisääminen laitteelle

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Tilit. Jos Tilit-kohtaa ei näy, valitse Käyttäjät ja tilit.
  3. Valitse alareunasta Lisää tili.
  4. Valitse lisättävän tilin tyyppi.
    • Jos haluat lisätä Google-tilin, valitse Google. Kun kirjaudut sisään Google-tilillä, tiliisi liittyvät sähköpostiviestit, yhteystiedot, Kalenterin tapahtumat ja muut tiedot synkronoidaan automaattisesti laitteelle.
    • Jos haluat lisätä eri henkilökohtaisen tilin, valitse Henkilökohtainen (IMAP) tai Henkilökohtainen (POP3). Nämä ovat yleensä tarpeen, jos käytät Microsoft Outlookia, Apple Mailia tai muuta vastaavaa sähköpostiohjelmaa. Lue lisää IMAPin ja POP3:n käytöstä Gmailin kanssa.
  5. Noudata näkyviin tulevia ohjeita.
  6. Kun lisäät tiliä, sinulta voidaan turvallisuussyistä kysyä PIN-koodia, kuviota tai salasanaa.

Vinkki: Jos haluat lainata laitettasi ystävälle, voit tilin lisäämisen sijaan luoda uuden käyttäjän tai tilapäisen vieraskäyttäjän.

Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Lisätietoja saat laitteen valmistajalta.

Tilin poistaminen laitteesta

Kun poistat tilin laitteelta, myös kaikki tiliin liittyvät tiedot poistetaan. Poistettavaa dataa ovat esimerkiksi sähköposti, yhteystiedot ja asetukset.

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Tilit .Jos Tilit-kohtaa ei näy, valitse Käyttäjät ja tilit.
  3. Valitse poistettava tili Ja sitten Poista tili.
  4. Jos tämä on ainoa laitteelle lisätty Google-tili, sinulta kysytään turvallisuussyistä PIN-koodia, kuviota tai salasanaa.

Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Lisätietoja saat laitteen valmistajalta.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita