Tilin lisääminen tai poistaminen Android-laitteella

Voit lisätä puhelimellesi tilejä, jotta voit käyttää sähköpostia, yhteystietoja ja kalenteria sekä Google Play Kaupan sovelluksia. Kun lisäät Google-tilin, siihen yhdistetyt tiedot synkronoidaan puhelimellesi automaattisesti.

Kun poistat tilin, myös kaikki tiliin liittyvät tiedot poistetaan puhelimelta. Poistettavia tietoja ovat esimerkiksi sähköposti, yhteystiedot ja asetukset.

Tärkeää: Osa näistä vaiheista koskee vain Android 9:ää tai sitä uudempia versioita. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Google-tilin tai muun tilin lisääminen puhelimelle

Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Lisätietoja saat laitteen valmistajalta.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Tilit. Jos Tilit-kohtaa ei näy, valitse Käyttäjät ja tilit.
  3. Valitse alareunasta Lisää tili.
  4. Valitse lisättävän tilin tyyppi.
  5. Jos haluat lisätä Google-tilin, valitse Google. Kun kirjaudut sisään Google-tilillä, tiliisi yhdistetyt sähköpostiviestit, yhteystiedot, kalenteritapahtumat ja muu data synkronoidaan puhelimellesi automaattisesti.
  6. Jos haluat lisätä muun henkilökohtaisen tilin, valitse Oma (IMAP) tai Oma (POP3). Nämä ovat yleensä tarpeen, jos käytät Microsoft Outlookia, Apple Mailia tai muuta vastaavaa sähköpostiohjelmaa. Lue lisää IMAPin ja POP3:n käytöstä Gmailin kanssa.
  7. Seuraa näytön ohjeita.
  8. Kun lisäät tilejä, sinulta voidaan turvallisuussyistä kysyä puhelimen PIN-koodia, kuviota tai salasanaa.

Vinkki: Jos haluat lainata puhelinta kaverillesi, voit tilin lisäämisen sijaan luoda uuden käyttäjän tai tilapäisen vieraskäyttäjän.

Google-tilin tai muun tilin poistaminen puhelimelta

Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Lisätietoja saat laitteen valmistajalta.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse TilitJos Tilit-kohtaa ei näy, valitse Käyttäjät ja tilit.
  3. Napauta poistettavaa tiliä Ja sitten Poista tili.
  4. Jos haluat poistaa puhelimen ainoan Google-tilin, sinulta kysytään turvallisuussyistä puhelimen PIN-koodia, kuviota tai salasanaa.