De batterij van je Android-apparaat optimaal benutten

Belangrijk:

U kunt verschillende acties ondernemen om de batterijduur van uw apparaat te verlengen, zodat u minder vaak hoeft op te laden.

Tip: De batterijduur van uw apparaat is afhankelijk van het type apparaat dat u heeft. Ga naar de supportsite van uw fabrikant voor hulp bij uw specifieke apparaat.

Instellingen kiezen die minder van je batterij vragen

Afhankelijk van je apparaat kun je het volgende proberen:
  • Je scherm sneller laten uitschakelen.
  • De helderheid van het scherm verlagen.
  • Instellen dat de helderheid automatisch wordt gewijzigd.
  • Geluid en trillen voor het toetsenbord uitschakelen.
  • Apps met een hoog batterijverbruik beperken.
  • Aangepast batterijgebruik aanzetten.
  • Ongebruikte accounts verwijderen.
  • Het donkere thema aanzetten.

Ga naar de supportsite van de fabrikant van je apparaat voor meer informatie over hoe je deze instellingen wijzigt.

Je batterij onderhouden

Gebruik uitsluitend de voedingsadapter die bij je telefoon is geleverd
Andere voedingsadapters en opladers kunnen de telefoon mogelijk langzaam of helemaal niet opladen. Ook kunnen ze je telefoon of de batterij beschadigen. Neem contact op met de fabrikant van uw apparaat voor meer informatie over de oplader van uw telefoon.
Houd de batterij koel
Vermijd situaties waarin uw telefoon oververhit kan raken, vooral als de batterij volledig is opgeladen. De batterij raakt veel sneller leeg als deze te warm is, ook als u de telefoon niet gebruikt. Zo kan uw batterij zelfs beschadigd raken.
Zo veel of zo weinig opladen als nodig is
U hoeft uw telefoon niet te 'leren' hoeveel capaciteit de batterij heeft door de batterij helemaal leeg te laten lopen of helemaal op te laden. We raden u aan de batterij af en toe tot minder dan 10% te laten leeglopen en deze vervolgens 's nachts volledig op te laden.

Een batterij die bijna leeg is, zo lang mogelijk blijven gebruiken

De batterij- of energiebesparingsmodus inschakelen
Sommige Android-telefoons hebben een batterijbesparings- of energiebesparingsmodus, waardoor je je telefoon langer kunt gebruiken nadat je die hebt opgeladen. Ga naar de supportsite van de fabrikant van je apparaat om te checken of je telefoon zo'n functie heeft.

De batterijbesparingsmodus handmatig aanzetten

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Batterij en dan Batterijbesparing.
  3. Kies een schema voor de batterijbesparingsmodus of zet deze automatisch uit.

Tip: Als Batterijbesparing aanstaat, wordt het donkere thema aangezet en wordt achtergrondactiviteit beperkt of uitgezet. Hierdoor kunnen sommige visuele effecten, bepaalde functies, netwerkverbindingen en apps in deze modus vertraging oplopen.

Acties vermijden waardoor het scherm ingeschakeld blijft
Vermijd het volgende om de batterij te sparen:
  • Langdurig gebruikmaken van navigatie.
  • Video's bekijken.
  • Games met veel graphics spelen.
Niet constant online zijn
Vermijd het volgende om de batterij te sparen:
  • Uw telefoon tetheren (hotspots).
  • Langdurig gebruikmaken van gps.
  • Video's of muziek streamen.
  • Onderweg telefoneren (bijvoorbeeld in de auto).
Acties vermijden die te veel informatie verwerken
Vermijd het volgende om de batterij te sparen:
  • De camera vaak gebruiken.
  • Zeer interactieve games spelen.
  • Langdurig gebruik van apps.
Connectiviteit en locatie beperken
  • Schakel de vliegtuigmodus Vliegtuigmodus in als u geen mobiel netwerk nodig heeft.
  • Gebruiken wifi in plaats van mobiele data.
  • Schakel bluetooth uit.
  • Schakel Locatietoegang uit. Sommige apps en functies werken niet als Locatie is uitgeschakeld.

Aanhoudende problemen met de batterij oplossen

Uw telefoon opnieuw opstarten
  1. Op de meeste telefoons houdt u de aan/uit-knop ongeveer dertig seconden ingedrukt of totdat de telefoon opnieuw wordt opgestart.
  2.  U moet mogelijk op Opnieuw opstarten Opnieuw opstarten tikken op het scherm.
Checken op Android-updates
  1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik onderaan op Systeem en dan Systeemupdate. Tik zo nodig eerst op Over de telefoon of Over de tablet.
  3. Je ziet je updatestatus. Volg de stappen op het scherm.
Controleren op app-updates
  1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon.
  3. Tik op Apps en apparaten beheren.
  4. Kies bij 'Updates beschikbaar' of je alle apps of een specifieke app wilt updaten.
Resetten naar de fabrieksinstellingen
BELANGRIJK: Als je een telefoon terugzet op de fabrieksinstellingen, worden alle gegevens op de telefoon gewist. Alle gegevens die zijn opgeslagen in je Google-account, worden teruggezet, maar alle apps en de bijbehorende gegevens worden verwijderd. We raden je aan een back-up van je telefoon te maken voordat je de fabrieksinstellingen terugzet.

Neem contact op met de fabrikant van het apparaat

Als je nog steeds problemen ondervindt, bezoek je de supportsite van je provider of fabrikant.