Android-laitteen virrankulutusongelmien korjaaminen

Jos puhelimesi akunkesto vaikuttaa huonolta tai lyhyeltä, jokin ladatuista sovelluksista saattaa kuluttaa liikaa virtaa. Voit myös valita asetuksia, jotka auttavat parantamaan akunkestoa. Tee virrankulutuksen vianetsintä alla olevien ohjeiden mukaan.

Huom. Osa näistä ohjeista koskee vain Android 9:ää tai uudempaa versiota. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Asetusten muuttaminen

Jos puhelimesi akku kuluu loppuun liian nopeasti, voit yrittää pidentää sen kestoa näiden vinkkien avulla. Voit myös tarkistaa, mitkä toiminnot kuluttavat akkua eniten.

Sovellusten tarkistaminen

Vinkki: Et voi pakottaa Google Play Palveluita sulkeutumaan tai poistaa sitä. Puhelimesi tarvitsee Google Play Palveluita Googlen palvelujen käyttämiseen. Se on integroitu Androidiin. Lue lisää Google Play Palveluista.

Vaihe 1: Rajoita eniten virtaa kuluttavien sovellusten toimintaa

Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Pyydä lisätietoja laitteen valmistajalta.

Akkua nopeasti taustalla kuluttavien sovellusten rajoittaminen

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Akku.
  3. Jos näytöllä olevassa kortissa suositellaan rajoittamaan sovelluksen toimintaa, valitse kortti Ja sitten Rajoita.

Akkua yleensä nopeasti kuluttavien sovellusten rajoittaminen

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Akku Ja sitten Lisää Lisää Ja sitten Akun käyttö.
  3. Akun käyttö edellisen täyden latauksen jälkeen ‑kohdasta näet, kuinka suuren prosenttiosuuden akusta kukin sovellus on käyttänyt.
    Vinkki: Jos haluat nähdä myös palvelujen virrankulutuksen, valitse Lisää Lisää Ja sitten Näytä kaikki laitteen käyttö.
  4. Kosketa sovellusta, niin voit tarkistaa sen virrankulutuksen ja muuttaa sen toimintaa.​
    • Jotkin sovellukset sallivat Taustakäytön rajoitus ‑asetuksen kytkemisen päälle.
    • Suosittelemme, että pidät Akun käytön optimointi ‑asetuksen käytössä kaikkien sovellusten kohdalla.
Vaihe 2: Pakota ongelmia aiheuttavat sovellukset sulkeutumaan

Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Pyydä lisätietoja laitteen valmistajalta.

Tärkeää: Jos pakotat tietyt tärkeät sovellukset tai palvelut sulkeutumaan, puhelimesi ei toimi oikein. Kaikkia sovelluksia ei voi pakottaa sulkeutumaan.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset Ja sitten sovellus. Valitse tarvittaessa Sovelluksen tiedot ennen sovelluksen nimeä.
  3. Valitse Pakota lopetus  Ja sitten OK.
Vaihe 3: Poista ongelmia aiheuttavat sovellukset
  1. Kosketa pitkään sovellusta, jonka haluat poistaa.
  2. Jos haluat nähdä vaihtoehtosi, aloita sovelluksen vetäminen.
  3. Vedä sovellus näytön ylälaidassa olevaan Poista-kohtaan. (Jos et näe Poista-vaihtoehtoa, et voi poistaa sovellusta.)
  4. Nosta sormi näytöltä.

Vinkki: Saatat nähdä vaihtoehdon Poista asennus, Poista tai molemmat. Poista asennus ‑toiminto poistaa sovelluksen puhelimeltasi. Poista-toiminto poistaa sen vain aloitusnäytöltä.

Puhelimen tarkistaminen

Puhelimen käynnistäminen uudelleen
  1. Paina puhelimen virtapainiketta. Valitse näytöltä Käynnistä uudelleen Käynnistä uudelleen.
  2. Jos et näe Käynnistä uudelleen ‑vaihtoehtoa, paina virtapainiketta noin 30 sekunnin ajan, kunnes puhelin käynnistyy uudelleen.
Android-päivitysten tarkistaminen

Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Pyydä lisätietoja laitteen valmistajalta.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse näytön alareunasta Järjestelmä ja sitten Lisäasetukset ja sitten Järjestelmäpäivitys. Valitse tarvittaessa ensin Tietoja puhelimesta tai Tietoja tabletista.
  3. Näet laitteesi päivitystilan. Seuraa näytöllä mahdollisesti olevia ohjeita.
Sovelluspäivitysten tarkistaminen
  1. Avaa puhelimella Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Valitse valikko Valikko ja sitten Omat sovellukset ja pelit.
  3. Jos sovellukselle on saatavilla päivitys, sen yhteydessä lukee Päivitä.
    • Jos päivitys on saatavilla, valitse Päivitä.
    • Jos useita päivityksiä on saatavilla, valitse Päivitä kaikki.

Lisää vaiheita

Tehdasasetusten palauttaminen
TÄRKEÄÄ: Tehdasasetusten palauttaminen poistaa kaiken datan laitteelta. Google-tilillesi tallennettu data voidaan palauttaa, mutta kaikki sovellukset ja niiden data poistetaan. Suosittelemme varmuuskopioimaan puhelimen datan ennen tehdasasetuksien palauttamista.