Android-laitteen akunkeston parantaminen

Voit pidentää laitteen akunkestoa useilla eri tavoilla.

Vinkki: Laitteesi akunkesto riippuu laitetyypistä. Katso laitekohtaiset ohjeet valmistajan tukisivustolta.

Akkua säästävät asetukset

Laitteesta riippuen voit
  • asettaa näytön sammumaan nopeammin
  • vähentää näytön kirkkautta
  • asettaa kirkkauden muuttumaan automaattisesti
  • laittaa näppäimistön äänet tai värinän pois päältä
  • rajoittaa akkua nopeasti kuluttavia sovelluksia
  • laittaa päälle mukautuvan virran tai akun käytön optimoinnin
  • poistaa käyttämättömät tilit.

Katso ohjeet näiden asetusten muuttamiseen laitevalmistajan tukisivustolta.

Akusta huolehtiminen

Puhelimen mukana tulevan virtalähteen käyttö

Jos käytät muita virtalähteitä tai latureita, puhelin voi latautua hitaammin tai ei ollenkaan. Ne voivat myös vahingoittaa puhelinta tai akkua. Saat lisätietoja puhelimesi laturista sen valmistajalta.

Laitteen pitäminen viileänä

Vältä tilanteita, joissa puhelimesi voi ylikuumentua, etenkin akun ollessa täyteen ladattu. Akku kuluu kuumana paljon normaalia nopeammin, vaikka et käyttäisi laitetta. Tällainen kulutus voi vahingoittaa akkua.

Lataaminen tarpeen mukaan

Sinun ei tarvitse kuluttaa täyteen ladattua akkua tyhjäksi tai ladata tyhjää akkua täyteen, jotta puhelimesi oppisi tunnistamaan akun kapasiteetin. Sinun kannattaa kuluttaa akku toisinaan alle 10 %:iin ja ladata se sitten täyteen yön yli.

Lähes tyhjän akun keston pidentäminen

Virransäästötilan laittaminen päälle

Joissakin Android-puhelimissa on virransäästötila. Sen avulla ladattu akku kestää pidempään. Katso laitevalmistajan tukisivustolta, onko puhelimessasi tällainen tila.

Näytön päällä pitävien toimintojen välttäminen

Akun säästämiseksi yritä välttää
  • navigoinnin pitkäkestoista käyttöä
  • videoiden katselua
  • graafisesti vaativien pelien pelaamista.

Jatkuvan yhteyden käytön välttäminen

Akun säästämiseksi yritä välttää
  • puhelimen käyttämistä modeemina (hotspot)
  • GPS:n pitkäkestoista käyttöä
  • videoiden tai musiikin striimausta
  • puheluita liikkeellä ollessasi (esim. autossa).

Liikaa tietoja käsittelevien toimintojen välttäminen

Akun säästämiseksi yritä välttää
  • kameran liiallista käyttöä
  • erittäin interaktiivisten pelien pelaamista
  • sovellusten pitkäkestoista käyttöä.

Yhteyksien ja sijaintitietojen käytön rajoittaminen

• Jos et tarvitse mobiiliverkkoa, laita lentokonetila Lentokonetila päälle.
  • Käytä Wi-Fi-yhteyttä mobiiliverkon sijaan.
  • Laita Bluetooth pois päältä.
  • Laita sijainnin käyttöoikeus päälle. Jotkin sovellukset ja ominaisuudet eivät toimi, jos sijainti ei ole päällä.

Akun toistuvien ongelmien korjaaminen

Puhelimen uudelleenkäynnistys

1. Useimmilla puhelimilla: Paina virtapainiketta noin 30 sekuntia, kunnes puhelin käynnistyy uudelleen.
  2.  Sinun on ehkä valittava näytöltä Käynnistä uudelleen Käynnistä uudelleen.

Android-päivitysten tarkistaminen

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse näytön alareunasta Järjestelmä ja sitten Lisäasetukset ja sitten Järjestelmäpäivitys. Valitse tarvittaessa ensin Tietoja puhelimesta tai Tietoja tabletista.
  3. Näet päivityksen tilan. Seuraa näytöllä mahdollisesti olevia ohjeita.

Sovelluspäivitysten tarkistaminen

1. Avaa puhelimella Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Valitse valikko Valikko ja sitten Omat sovellukset ja pelit.
  3. Jos sovellukselle on saatavilla päivitys, sen yhteydessä lukee Päivitä.
    • Jos päivitys on saatavilla, valitse Päivitä.
    • Jos useita päivityksiä on saatavilla, valitse Päivitä kaikki.

Tehdasasetusten palauttaminen

TÄRKEÄÄ: Tehdasasetusten palauttaminen poistaa kaiken datan laitteelta. Google-tilillesi tallennettu data voidaan palauttaa, mutta kaikki sovellukset ja niiden data poistetaan. Sinun kannattaa varmuuskopioida puhelimen data ennen tehdasasetusten palauttamista.

Yhteyden ottaminen laitevalmistajaan

Jos ongelma ei ratkea, siirry operaattorin tai laitevalmistajan tukisivustolle.