Android-laitteen virrankulutusongelmien korjaaminen

Jos Android-laitteesi akunkesto vaikuttaa huonolta tai lyhyeltä, jokin ladatuista sovelluksista saattaa kuluttaa liikaa virtaa. Voit myös määrittää asetuksia, jotka auttavat parantamaan akunkestoa. Tee virrankulutuksen vianetsintä alla olevien ohjeiden mukaan.

Huom. Osa näistä vaiheista koskee vain Android 9:aa tai uudempaa versiota. Lue lisää Android-version tarkistamisesta.

Asetusten muuttaminen

Jos laitteesi akunkesto on liian lyhyt, yritä pidentää sitä näiden vinkkien avulla. Voit myös katsoa, mitkä toiminnot kuluttavat akkua eniten.

Sovellusten tarkistaminen

Jos akku tyhjenee aiempaa nopeammin, tarkista, kuluttavatko sovellukset liikaa virtaa. Voit pakottaa ongelmia aiheuttavat sovellukset sulkeutumaan tai poistaa ne.

Vinkki: Et voi pakottaa Google Play Palveluita sulkeutumaan tai poistaa sitä. Laitteesi tarvitsee Google Play Palveluita Googlen palvelujen käyttämiseen. Se on integroitu Androidiin. Lue lisää Google Play Palveluista.

Vaihe 1: Rajoita eniten virtaa kuluttavien sovellusten toimintaa

Huom. Asetuksissa voi olla laitekohtaisia eroja. Lisätietoja saat laitteen valmistajalta.

Akkua nopeasti taustalla kuluttavien sovellusten rajoittaminen

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Akku.
  3. Jos näytöllä olevassa kortissa suositellaan rajoittamaan sovelluksen toimintaa, valitse kortti ja sitten Rajoita.

Akkua yleensä nopeasti kuluttavien sovellusten rajoittaminen

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Akku ja sitten Lisää Lisää ja sitten Akun käyttö.
  3. Akun käyttö edellisen täyden latauksen jälkeen ‑kohdan luettelosta näet, kuinka suuren prosenttiosuuden akusta kukin sovellus on käyttänyt.
    Vinkki: Jos haluat nähdä myös palvelujen virrankulutuksen, valitse Lisää Lisää ja sitten Näytä kaikki laitteen käyttö.
  4. Koskettamalla sovellusta voit katsoa lisätietoja sen virrankulutuksesta tai muuttaa sen toimintaa.​
    • Jotkin sovellukset sallivat Taustakäytön rajoitus ‑asetuksen kytkemisen päälle.
    • Suosittelemme, että pidät Akun käytön optimointi ‑asetuksen käytössä kaikkien sovellusten kohdalla.
Vaihe 2: Pakota ongelmia aiheuttavat sovellukset sulkeutumaan

Huom. Asetuksissa voi olla laitekohtaisia eroja. Lisätietoja saat laitteen valmistajalta.

Sovelluksia ei tarvitse sulkea, jos ne toimivat oikein. Sovellusten sulkeminen pyyhkäisemällä ei säästä virtaa.

Voit kuitenkin pakottaa sovelluksen ja kaikki sen käyttämät taustapalvelut sulkeutumaan, jolloin ne eivät kuluta virtaa. Sulkeutumaan pakottaminen ja uudelleenkäynnistys vastaa laitekäynnistyksen tekemistä sovellukselle.

Tärkeää: Jos pakotat tiettyjen tärkeiden sovellusten tai palveluiden lopetuksen, laitteesi ei toimi oikein. Kaikkia sovelluksia ei voi pakottaa sulkeutumaan.

• Näin pakotat sovelluksen sulkeutumaan:
    1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
    2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset.
    3. Valitse sovellus luettelosta.
      • Näet lisää sovelluksia valitsemalla Näytä kaikki sovellukset.
      • Jos et näe luetteloa, valitse Sovelluksen tiedot.
    4. Valitse Pakota lopetus ja sitten OK.
  • Käynnistä suljettu sovellus avaamalla se tavalliseen tapaan.
  • Jos ongelma palaa sovelluksen sulkemisen jälkeen, voit poistaa sovelluksen.
Vaihe 3: Poista ongelmia aiheuttavat sovellukset

Jos sovellus kuluttaa liikaa virtaa myös pakotetun sulkeutumisen jälkeen, voit poistaa sen.

1. Kosketa pitkään sitä sovellusta, jonka haluat poistaa.
  2. Jos haluat nähdä vaihtoehtosi, aloita sovelluksen vetäminen.
  3. Vedä sovellus näytön ylälaidassa olevaan Poista-kohtaan. (Jos et näe Poista-vaihtoehtoa, et voi poistaa sovellusta.)
  4. Nosta sormi näytöltä.

Vinkki: Näet vaihtoehdon Poista asennus, Poista tai molemmat. "Poista asennus" poistaa sovelluksen kokonaan laitteelta ja "Poista" vain aloitusnäytöltä.

Laitteen tarkistaminen

Jos mikään sovellus ei kuluta akkua liikaa, kokeile seuraavia vaiheita. Ne saattavat ratkaista ongelmia, jotka kuluttavat akkua taustalla.

Laitteen käynnistäminen uudelleen

Käynnistä laite uudelleen painamalla virtapainiketta muutaman sekunnin ajan. Valitse sitten näytöltä Käynnistä uudelleen Käynnistä uudelleen.

Jos et näe Käynnistä uudelleen ‑vaihtoehtoa, paina virtapainiketta noin 30 sekuntia, kunnes puhelin käynnistyy uudelleen.

Android-päivitysten tarkistaminen

Huom. Asetuksissa voi olla laitekohtaisia eroja. Lisätietoja saat laitteen valmistajalta.

Järjestelmäpäivitykset voivat sisältää parannuksia, jotka saattavat ratkaista ongelman.

Näin voit tarkistaa ja asentaa järjestelmäpäivitykset:

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
  2. Valitse näytön alaosasta Järjestelmä ja sitten Lisäasetukset ja sitten Järjestelmäpäivitykset. Valitse tarvittaessa ensin Tietoja puhelimesta tai Tietoja tabletista.
  3. Näet laitteesi päivitystilan. Seuraa näytöllä mahdollisesti olevia ohjeita.
Sovelluspäivitysten tarkistaminen

Sovelluspäivitykset voivat sisältää parannuksia, jotka saattavat ratkaista ongelman.

Sovelluspäivitysten tarkistaminen ja lataaminen:

1. Avaa laitteesi Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Valitse Valikko Valikko ja sitten Omat sovellukset ja pelit.
  3. Jos sovellukselle on saatavilla päivitys, sen yhteydessä näkyy teksti Päivitä.
    • Jos päivitys on saatavilla, valitse Päivitä.
    • Jos useita päivityksiä on saatavilla, valitse Päivitä kaikki.

Lisää vaiheita

Palauta tehdasasetukset

Palauttamalla tehdasasetukset voit poistaa laitteeltasi prosesseja, jotka saattavat aiheuttaa ongelman.

TÄRKEÄÄ: Tehdasasetusten palauttaminen poistaa kaiken datan laitteelta. Google-tilillesi tallennettu data voidaan palauttaa, mutta kaikki sovellukset ja niiden data poistetaan. Suosittelemme varmuuskopioimaan laitteen datan ennen tehdasasetuksien palauttamista.

Jos lataamasi sovellus aiheutti ongelman ja lataat sovelluksen uudelleen, ongelma saattaa palata.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita