Få mest mulig batteritid på din Android-enhed

Du kan gøre flere ting for at forlænge enhedens batterilevetid og få en opladning til at vare længere.

Tip! Enhedens batteritid afhænger af, hvilken type enhed du har. Du kan få hjælp til din specifikke enhed på producentens supportwebsite.

Vælg indstillinger, der anvender mindre batteri

Afhængigt af din enhed kan du:
  • Indstille skærmen til at slukke hurtigere.
  • Reducere skærmens lysstyrke.
  • Indstille lysstyrken til at ændre sig automatisk.
  • Deaktivere lyde og vibrationer for tastaturet.
  • Begrænse apps med højt batteriforbrug.
  • Aktivere batterijustering og batterioptimering.
  • Slette konti, der ikke bruges.

Du kan se, hvordan du ændrer disse indstillinger, på enhedsproducentens supportwebsite.

Pas på dit batteri

Brug den strømadapter, der fulgte med din telefon
Andre strømadaptere og opladere oplader muligvis langsommere eller slet ikke. De kan desuden beskadige din telefon eller dit batteri. Du kan få flere oplysninger om opladeren til din telefon ved at kontakte enhedsproducenten.
Opbevar den køligt
Undgå situationer, hvor din telefon kan blive overophedet, især når batteriet er fuldt opladet. Dit batteri aflades meget hurtigere, når det er varmt, selv når det ikke er i brug. Denne type afladning kan beskadige dit batteri.
Oplad efter behov
Det er ikke nødvendigt at lære din telefon batteriets kapacitet ved at gå fra fuldt batteriniveau til helt afladet batteri eller fra helt afladet batteri til fuldt batteriniveau. Vi anbefaler, at du engang imellem aflader batteriet til mindre end 10 % og derefter oplader det helt om natten.

Forlæng levetiden for et lavt batteriniveau

Aktivér batterisparefunktionen eller den strømbesparende tilstand
Nogle Android-telefoner har en batterisparefunktion eller strømbesparende tilstand. Denne indstilling gør, at en opladning varer længere. Du kan finde ud af, om din telefon har en af disse funktioner, ved at gå til enhedsproducentens supportwebsite.
Undgå handlinger, der holder skærmen tændt
Du kan spare på batteriet ved at undgå følgende:
  • Brug af navigation i længere tid.
  • Se videoer.
  • Grafiktunge spil.
Undgå at have konstant forbindelse
Du kan spare på batteriet ved at undgå følgende:
  • Netdeling af din telefon (hotspots).
  • Brug af GPS i længere tid.
  • Streaming af videoer eller musik.
  • Telefonopkald, mens du er på farten (f.eks. i bil)
Undgå handlinger, hvor mange oplysninger skal behandles
Du kan spare på batteriet ved at undgå følgende:
  • Hyppig brug af kameraet.
  • Meget interaktive spil
  • Brug af apps i længere tid.
Begræns forbindelsesfunktionalitet og placeringstjenester
  • Hvis du ikke har brug for dit mobilnetværk, kan du aktivere flytilstand Flytilstand.
  • Brug Wi-Fi i stedet for mobildata.
  • Deaktiver Bluetooth.
  • Deaktiver placeringsadgang. Nogle apps og funktioner fungerer ikke, når Placering er deaktiveret.

Løs vedvarende problemer med batteriet

Genstart din telefon (genstart)
  1. På de fleste telefoner skal du trykke på telefonens afbryderknap i ca. 30 sekunder, indtil telefonen genstarter.
  2.  Du skal muligvis trykke på Genstart på skærmen Genstart.
Søg efter Android-opdateringer
  1. Åbn appen Indstillinger på din telefon.
  2. Nederst på skærmen skal du trykke på System og derefter Avanceret og derefter Systemopdatering. Det kan være nødvendigt først at trykke på Om telefonen eller Om din tablet.
  3. Din opdateringsstatus vises. Følg vejledningen på skærmen, hvis der er en.
Søg efter appopdateringer
  1. Åbn appen Google Play Butik Google Play på din telefon.
  2. Tryk på menuen Menu og derefter Mine apps og spil.
  3. Apps med tilgængelige opdateringer har etiketten "Opdater".
    • Hvis der er en tilgængelig opdatering, skal du trykke på Opdater.
    • Hvis der er flere tilgængelige opdateringer, skal du trykke på Opdater alle.
Gendan fabriksindstillingerne
VIGTIGT! Hvis du gendanner fabriksdataene, bliver alle data på din telefon slettet. Data, der er gemt på din Google-konto, gendannes, men alle apps og deres tilknyttede data afinstalleres. Før du gendanner fabriksdataene, anbefaler vi, at du sikkerhedskopierer dataene på din telefon.

Kontakt producenten af din enhed

Hvis du stadig har problemer, kan du gå til supportwebsitet for dit mobilselskab eller producenten.