Allargar al màxim la durada de la bateria d'un dispositiu Android

Pots dur a terme diverses accions per allargar la durada de la bateria del teu dispositiu i fer que una càrrega duri més.

Consell: la durada de la bateria del telèfon depèn del tipus de dispositiu que tinguis. Obtén ajuda específicament per al teu dispositiu al lloc web d'assistència del fabricant.

Triar les opcions de configuració que consumeixen menys bateria

En funció del teu dispositiu, pots fer el següent:
  • Fer que la pantalla s'apagui més aviat.
  • Reduir la brillantor de la pantalla.
  • Establir que la brillantor canviï automàticament.
  • Desactivar els sons o les vibracions del teclat.
  • Restringir les aplicacions amb un ús elevat de la bateria.
  • Activar la bateria adaptativa o l'optimització de la bateria.
  • Suprimir els comptes que no es fan servir.

Per obtenir informació sobre com pots canviar aquestes opcions de configuració, visita el lloc web d'assistència del fabricant del dispositiu.

Tenir cura de la bateria

Fer servir l'adaptador de corrent subministrat amb el telèfon
És possible que altres adaptadors de corrent o carregadors siguin lents o no carreguin la bateria. També pot ser que facin malbé el telèfon o la bateria. Per obtenir més informació sobre el carregador del telèfon, contacta amb el fabricant del dispositiu.
Evitar que el telèfon s'escalfi
Evita que el telèfon se sobreescalfi, especialment quan la bateria està completament carregada. La bateria es consumeix molt més de pressa quan el telèfon s'escalfa, encara que no s'estigui utilitzant, i això pot fer que es faci malbé.
Carregar el telèfon en la mesura necessària
No cal que posis a prova la capacitat de la bateria deixant que passi d'estar completament carregada fins a estar totalment descarregada ni viceversa. Et recomanem que, de tant en tant, consumeixis la bateria fins que sigui inferior al 10% i, a continuació, deixis que es carregui completament durant la nit.

Allargar la durada d'una bateria gairebé esgotada

Activar l'estalvi de bateria o el mode de baix consum
Alguns telèfons Android inclouen un mode de baix consum o d'estalvi de bateria. Aquesta opció de configuració permet allargar la durada d'una càrrega. Per saber si el teu telèfon conté un d'aquests modes, ves al lloc web d'assistència del fabricant del dispositiu.
Evitar les accions que mantenen la pantalla activada
Per estalviar bateria, intenta no fer el següent:
  • Utilitzar la navegació durant períodes llargs de temps.
  • Veure vídeos.
  • Jugar a jocs amb molts gràfics.
Evitar la connexió permanent
Per estalviar bateria, intenta no fer el següent:
  • Compartir la xarxa del telèfon (punts d'accés Wi‑Fi).
  • Utilitzar el GPS durant períodes llargs de temps.
  • Reproduir vídeos o música en continu.
  • Fer trucades mentre et desplaces, com ara en un cotxe.
Evitar les accions que processen massa informació
Per estalviar bateria, intenta no fer el següent:
  • Utilitzar molt la càmera.
  • Jugar a jocs molt interactius.
  • Utilitzar aplicacions durant períodes llargs de temps.
Limitar la connectivitat i la ubicació
  • Si no necessites la xarxa mòbil, activa el mode d'avió Mode d.
  • Utilitza la xarxa Wi‑Fi en lloc de les dades mòbils.
  • Desactiva el Bluetooth.
  • Desactiva l'accés a la ubicació. Algunes aplicacions i funcions no funcionaran si la ubicació està desactivada.

Solucionar els problemes persistents de la bateria

Reiniciar el telèfon
  1. En la majoria de telèfons, has de prémer el botó d'engegada durant uns 30 segons fins que el dispositiu es reiniciï.
  2.  A la pantalla, és possible que hagis de tocar Reinicia Reinicia.
Comprovar si hi ha actualitzacions d'Android
  1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. A prop de la part inferior, toca Sistema i després Configuració avançada i després Actualització del sistema. Si cal, abans toca Informació sobre el telèfon o Informació sobre la tauleta.
  3. Es mostrarà l'estat de l'actualització. Segueix els passos en pantalla.
Comprovar si hi ha actualitzacions de les aplicacions
  1. Al telèfon, obre l'aplicació Google Play Store Google Play.
  2. Toca Menú Menú i després Els meus jocs i aplicacions.
  3. Les aplicacions per a les quals hi hagi actualitzacions disponibles mostraran el missatge "Actualitza".
    • Si hi ha una actualització disponible, toca Actualitza.
    • Si hi ha diverses actualitzacions disponibles, toca Actualitza tot.
Restablir la configuració de fàbrica
IMPORTANT: en restablir les dades de fàbrica del telèfon, se'n suprimiran totes les dades. Les dades desades al teu Compte de Google es restauraran, però totes les aplicacions i les dades associades es desinstal·laran. Per tant, et recomanem que creïs una còpia de seguretat del telèfon abans de restablir les dades de fàbrica.

Contactar amb el fabricant del dispositiu

Si continues tenint problemes, visita el lloc web d'assistència de l'operador o del fabricant.