Itsestään uudelleenkäynnistyvän tai kaatuvan Android-laitteen korjaaminen

Kokeile seuraavia ohjeita, jos puhelimessasi on näitä ongelmia:

• Se käynnistyy uudelleen itsestään.
  • Se sammuu käynnistymättä uudelleen.
  • Se käynnistyy uudelleen jatkuvasti: Avaa Vianetsinnän lisäohjeet.
Tärkeää: Osa näistä ohjeista toimii vain Android 6.0:ssa ja uudemmissa versioissa. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Puhelimen vianetsintä

Android-päivitysten tarkistaminen

Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Lisätietoja saat laitteen valmistajalta.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse alareunasta Järjestelmä ja sitten Järjestelmäpäivitys. Valitse tarvittaessa ensin Tietoja puhelimesta tai Tietoja tabletista.
  3. Näet päivityksen tilan. Jos näytöllä näkyy ohjeita, seuraa niitä.
Tallennustilan tarkastaminen ja tilan vapautus

Näet puhelimen vapaan tallennustilan yleensä Asetukset-sovelluksesta. Asetukset vaihtelevat puhelimesta riippuen. Saat lisätietoja laitteen valmistajalta.

Laitteessa voi esiintyä ongelmia, jos tallennustilaa on jäljellä alle 10 %. Jos tallennustila on käymässä vähiin, lue ohjeita tilan vapauttamiseen.

Puhelimen sovellusten vianetsintä

Sovelluspäivitysten tarkistaminen
  1. Avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa profiilikuvaketta.
  3. Valitse Hallinnoi sovelluksia ja laitteita.
  4. Valitse Päivityksiä saatavilla ‑kohdassa, haluatko päivittää kaikki sovellukset tai vain tietyn sovelluksen.
Käyttämättömien sovellusten sulkeminen

Yleensä voit pakottaa sovelluksen lopettamaan puhelimen Asetukset-sovelluksesta. Asetukset voivat vaihdella puhelimen mukaan. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä laitevalmistajaan.

Vinkki: Sinun on helpompi löytää ongelmallisia sovelluksia, kun pidät kirjaa siitä, mitkä sovellukset olet pakottanut sulkeutumaan.

Sovelluksen aiheuttamasta ongelmasta varmistuminen

Käynnistä uudelleen vikasietotilassa

Tärkeää: Vikasietotila sammuttaa väliaikaisesti kaikki ladatut sovellukset.

Uudelleenkäynnistys vikasietotilassa vaihtelee puhelimen mukaan. Katso, miten puhelin käynnistetään uudelleen vikasietotilassa, laitevalmistajan tukisivustolta.

Vaihe 2: Katso, ratkesiko ongelma

Katso, ratkesiko ongelma. Jos ongelma ratkesi, se johtui luultavasti sovelluksesta. Siirry seuraavaan vaiheeseen. Jos ongelma ei ratkennut, avaa Vianetsinnän lisäohjeet.

Vaihe 3: Käynnistä puhelin uudelleen tavalliseen tapaan ja tarkista sovellukset

1. Käynnistä puhelin uudelleen.
  2. Poista äskettäin ladattuja sovelluksia yksi kerrallaan. Lue lisää sovellusten poistamisesta.
  3. Käynnistä puhelin uudelleen tavalliseen tapaan kunkin sovelluksen poistamisen jälkeen. Tarkista, korjasiko sovelluksen poistaminen ongelman.
  4. Kun olet poistanut ongelmia aiheuttaneen sovelluksen, voit palauttaa muut poistamasi sovellukset laitteelle. Lue lisää sovellusten asentamisesta uudelleen.

Vianetsinnän lisäohjeet

Koteloiden ja ulkoisten akkujen poistaminen

Jos käytät puhelimen kanssa koteloa, ulkoista akkua tai muuta lisävarustetta, poista se vianetsinnän ajaksi.

Varmista, etteivät ulkoiset lisävarusteet peitä puhelimesi antureita tai kosketa sen painikkeita.

Laitteen tehdasasetusten palautus
TÄRKEÄÄ: Tehdasasetusten palauttaminen poistaa kaiken datan laitteelta. Google-tilillesi tallennettu data voidaan palauttaa, mutta kaikki sovellukset ja niiden data poistetaan. Sinun kannattaa varmuuskopioida puhelimen data ennen tehdasasetusten palauttamista.

Vinkki: Jos lataamasi sovellus aiheutti ongelman ja lataat sovelluksen uudelleen, ongelma saattaa palata.

Muita lähteitä