Få ut så mycket som möjligt av batteriet på Android

Du kan få telefonens batteri att räcka längre under hela den tid du använder den genom att ta hand om batteriet och minska batteriförbrukningen.
Obs! Vissa av dessa steg fungerar endast i Android 9.0 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Välj inställningar som sparar batteri

Ändra skärminställningarna

Viktigt! Inställningarna kan se olika ut på olika telefoner. Kontakta enhetens tillverkare om du vill veta mer.

Låt skärmen slockna tidigare

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Skärm Följt av Avancerat Följt av Skärmens tidsgräns.
  3. Välj en tid, t.ex. 30 sekunder.

Minska skärmens ljusstyrka

1. Svep nedåt från skärmens överkant med två fingrar.
  2. Skjut reglaget högst upp på skärmen till vänster.

Låta skärmens ljusstyrka justeras automatiskt

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Skärm Följt av Anpassad ljusstyrka.
  3. Aktivera Anpassad ljusstyrka.
Inaktivera ljud och vibrationer för tangentbordet
  1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Ljud Följt av Avancerat.
  3. Aktivera eller inaktivera ett ljud eller vibration.

Minska batteriförbrukning i bakgrunden

Begränsa appar som använder mycket batteri

Viktigt! Inställningarna kan se olika ut på olika telefoner. Kontakta enhetens tillverkare om du vill veta mer.

Begränsa appar som drar mycket batteri i bakgrunden

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Batteri.
  3. Om ett kort visas med rekommendationen att begränsa en app trycker du på kortet Följt av Begränsa.

Begränsa appar som drar mycket batteri överlag

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Batteri Följt av Mer Mer Följt av Batteriförbrukning.
  3. Under Batteriförbrukning sedan fulladdning ser du en lista över appar och hur stor andel av batteriförbrukningen de har.
    Tips! Om du vill se både tjänster och appar trycker du på Mer Mer Följt av Visa fullständig enhetsanvändning.
  4. Tryck på en app i listan om du vill ändra hur den använder batteriet.​
    • För vissa appar kan du aktivera inställningen Bakgrundsbegränsning.
    • Vi rekommenderar att du låter Batterioptimering vara aktiverat för alla appar.
Låt Smart batteri och Batterioptimering vara på

Viktigt! Inställningarna kan se olika ut på olika telefoner. Kontakta enhetens tillverkare om du vill veta mer.

Se till att Smart batteri är aktiverat på telefonen

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Batteri Följt av Smart batteri.
  3. Aktivera Smart batteri.

Se till att Batterioptimering är aktiverat för alla appar

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Appar och aviseringar Följt av Avancerat Följt av Särskild åtkomst för app Följt av Batterioptimering.
  3. Om det står Ej optimerad trycker du på appen Följt av Optimera Klar.
Stäng av funktioner som förbrukar mycket batteri

Läs mer om vad som förbrukar mest batteri.

Ta bort konton som du inte använder

Batteriförbrukningen kan minska om du har färre konton på telefonen. Telefonens ägare kan ta bort konton och användarprofiler.

Läs mer om hur du tar bort konton.

Ta hand om batteriet

Använd nätadaptern som följde med telefonen

Med andra laddare kan batteriet laddas långsammare eller inte alls. Det finns även risk att batteriet eller telefonen tar skada. Kontakta tillverkaren om du vill ha mer information om laddaren till telefonen.

Undvik värme

Undvik situationer som kan leda till att telefonen blir överhettad.

Batteriet laddas ur mycket fortare när det är varmt, även när det inte används. Det kan även skada batteriet.

Tips! Telefonen blir varm när den är inkopplad, så ladda den inte längre än nödvändigt.

Ladda så mycket eller så lite som behövs

Du behöver inte träna telefonen på att känna av batteriets kapacitet genom att låta det gå från fulladdat till helt urladdat eller tvärtom.