Android-laitteen akunkeston parantaminen

Huolehtimalla akusta ja vähentämällä virrankulutusta voit pidentää puhelimesi akunkestoa sen koko käyttöiän ajan.
Huom. Osa näistä ohjeista koskee vain Android 9:ää tai uudempaa versiota. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Akkua säästävät asetukset

Näyttöasetusten muuttaminen

Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Pyydä lisätietoja laitteen valmistajalta.

Laitteen näytön asettaminen sammumaan nopeammin

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Näyttö Ja sitten Lisäasetukset Ja sitten Näytön aikakatkaisu.
  3. Valitse aika, esimerkiksi 30 sekuntia.

Näytön kirkkauden vähentäminen

1. Pyyhkäise kahdella sormella näytön yläreunasta alaspäin.
  2. Siirrä näytön yläosassa olevaa liukusäädintä vasemmalle.

Näytön kirkkauden automaattinen muuttuminen

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Näyttö Ja sitten Kirkkauden säätö.
  3. Ota Kirkkauden säätö käyttöön.
Näppäinäänten ja värinän poistaminen käytöstä
  1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Ääni Ja sitten Lisäasetukset.
  3. Aseta ääni tai värinä päälle tai pois päältä.

Virran taustakulutuksen vähentäminen

Paljon virtaa käyttävien sovellusten rajoittaminen

Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Pyydä lisätietoja laitteen valmistajalta.

Akkua nopeasti taustalla kuluttavien sovellusten rajoittaminen

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Akku.
  3. Jos näytöllä olevassa kortissa suositellaan rajoittamaan sovelluksen toimintaa, valitse kortti Ja sitten Rajoita.

Akkua yleensä nopeasti kuluttavien sovellusten rajoittaminen

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Akku Ja sitten Lisää Lisää Ja sitten Akun käyttö.
  3. Akun käyttö edellisen täyden latauksen jälkeen ‑kohdasta näet, kuinka suuren prosenttiosuuden akusta kukin sovellus on käyttänyt.
    Vinkki: Jos haluat nähdä myös palvelujen virrankulutuksen, valitse Lisää Lisää Ja sitten Näytä kaikki laitteen käyttö.
  4. Kosketa sovellusta, niin voit tarkistaa sen virrankulutuksen ja muuttaa sen toimintaa.​
    • Jotkin sovellukset sallivat Taustakäytön rajoitus ‑asetuksen kytkemisen päälle.
    • Suosittelemme, että pidät Akun käytön optimointi ‑asetuksen käytössä kaikkien sovellusten kohdalla.
Mukautuvan virran ja akun optimoinnin käyttö

Tärkeää: Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Pyydä lisätietoja laitteen valmistajalta.

Puhelimen mukautuvan virran pitäminen käytössä

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Akku Ja sitten Mukautuva virta.
  3. Ota Mukautuva virta käyttöön.

Akun käytön optimoinnin pitäminen käytössä kaikissa sovelluksissa

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset Ja sitten Lisäasetukset Ja sitten Sovellusten erikoiskäyttö Ja sitten Akun käytön optimointi.
  3. Jos sovellus on Ei optimointia ‑luettelossa, kosketa sovellusta Ja sitten Optimoi Valmis.
Akkua nopeasti kuluttavien ominaisuuksien poistaminen käytöstä

Lue lisää akkua nopeasti kuluttavista ominaisuuksista.

Käyttämättömien tilien poistaminen

Puhelimella olevien tilien karsiminen voi auttaa säästämään virtaa. Puhelimen omistaja voi poistaa tilejä ja käyttäjäprofiileja.

Lue lisää tilien poistamisesta.

Akusta huolehtiminen

Puhelimen mukana tulevan virtalähteen käyttö

Jos käytät muita virtalähteitä tai latureita, puhelin voi latautua hitaammin tai ei ollenkaan. Ne voivat myös vahingoittaa puhelinta tai akkua. Saat lisätietoja puhelimesi laturista sen valmistajalta

Laitteen pitäminen viileänä

Vältä tilanteita, joissa puhelimesi voi ylikuumentua.

Akku kuluu kuumana paljon normaalia nopeammin, vaikka et käyttäisi puhelinta. Tällainen kulutus voi vahingoittaa akkua.

Vinkki: Puhelin lämpenee virtalähteeseen kytkettynä, joten älä lataa sitä enempää kuin on tarpeen.

Lataaminen tarpeen mukaan

Sinun ei tarvitse ladata akkua ensin täyteen, kuluttaa sitä täysin tyhjäksi ja ladata sitä jälleen täyteen, jotta puhelimesi oppisi tunnistamaan akun kapasiteetin.