Android-laitteen akunkeston parantaminen

Seuraavien vinkkien avulla voit pidentää Android-laitteesi akunkestoa sen koko käyttöiän ajan.

Jos laitteesi akku on nyt vähissä, ota virransäästö käyttöön. Lue sitten ohjeita vähissä olevan akun keston pidentämiseen.

Huom. Osa näistä ohjeista koskee vain Android 9:ää tai tai sitä uudempia versioita. Lue lisää Android-version tarkistamisesta.

Akusta huolehtiminen

• Käytä laitteen mukana toimitettua virtalähdettä
    Jos käytät muita virtalähteitä, laite voi latautua hitaammin tai ei ollenkaan ja jopa vaurioitua.
  • Pidä laite viileänä
    Vältä tilanteita, joissa laitteesi voi ylikuumentua. Akku kuluu paljon normaalia nopeammin kuumana, vaikka et käyttäisi laitetta. Tällainen kulutus voi vahingoittaa akkua. (Laite lämpenee latauksen aikana, joten irrota se virtalähteestä, kun akku on latautunut tarpeeksi.)
  • Lataa vain tarvittava määrä
    Akun kapasiteettia ei tarvitse opettaa laitteelle kuluttamalla täysi akku loppuun tai lataamalla tyhjä akku täyteen.

Valitse akkua säästävät asetukset

Näyttöasetuksien muokkaaminen

Huom. Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Lisätietoja saat laitteen valmistajalta.

Määritä laitteen näyttö sammumaan aiemmin

Voit säästää virtaa asettamalla näytön sammumaan nopeammin, kun et käytä laitetta aktiivisesti.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Näyttö ja sitten Lisäasetukset ja sitten Siirtyminen virransäästöön.
  3. Valitse aika. Suosittelemme valitsemaan ajaksi 30 sekuntia.

Pienennä näytön kirkkautta

Voit säästää virtaa pienentämällä näytön kirkkautta.

1. Pyyhkäise kahdella sormella näytön yläreunasta alaspäin.
  2. Siirrä näytön yläosassa olevaa liukusäädintä vasemmalle.

Määritä näytön kirkkaus muuttumaan automaattisesti

Voit säästää virtaa määrittämällä näytön kirkkaustason muuttumaan automaattisesti ympäristön valoisuuden mukaan.

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Näyttö ja sitten Kirkkauden säätö.
  3. Ota Kirkkauden säätö käyttöön.
Poista ilmoitusvalo käytöstä

Jos laitteessasi on LED-ilmoitusvalo, voit pidentää akunkestoa poistamalla sen käytöstä.

Poista näppäimistön äänet ja värinä käytöstä

Akku kestää pidempään, jos poistat laitteen näppäimistön äänet ja värinän käytöstä.

Virran taustakulutuksen vähentäminen

Rajoita paljon virtaa käyttäviä sovelluksia

Huom. Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Lisätietoja saat laitteen valmistajalta.

Voit rajoittaa virran kulutusta taustalla sovelluskohtaisesti. Akkuasetusten kautta voit

• katsoa puhelimen suosituksia rajoitettavista sovelluksista
  • katsoa, mitkä sovellukset kuluttavat eniten virtaa.

Lue lisää sovellusten virrankulutuksen rajoittamisesta.

Pidä mukautuva virta ja akun käytön optimointi käytössä

Huom. Asetuksissa voi olla puhelinkohtaisia eroja. Lisätietoja saat laitteen valmistajalta.

Näin voit määrittää sovellukset käyttämään puhelimen akkua vain silloin, kun se on tarpeen:

Pidä puhelimen mukautuva virta käytössä

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Akku ja sitten Mukautuva virta.
  3. Ota Mukautuva virta käyttöön.

Pidä akun käytön optimointi käytössä kaikkien sovellusten kohdalla

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset ja sitten Lisäasetukset ja sitten Sovellusten erikoiskäyttö ja sitten Akun käytön optimointi.
  3. Jos sovellus on Ei optimointia ‑luettelossa, kosketa sovellusta ja sitten Optimoi ja sitten Valmis.
Poista käytöstä akkua nopeasti kuluttavat ominaisuudet

Voit säästää akkua poistamalla yhteyden jakamisen ja hotspotit käytöstä, kun et tarvitse niitä.

Voit määrittää Wi-Fin kytkeytymään pois päältä, kun laitteen näyttö sammuu.

Lue lisää akkua nopeasti kuluttavista ominaisuuksista.

Poista käyttämättömät tilit

Laitteella olevien tilien karsiminen voi auttaa säästämään virtaa. Laitteen omistaja voi poistaa tilejä ja käyttäjäprofiileja.

Lue lisää tilien poistamisesta.