Je Android-apparaat kan niet worden ontgrendeld

Als je je telefoon niet kunt ontgrendelen, moet je deze wissen. Vervolgens kun je de telefoon opnieuw instellen en een nieuwe schermvergrendeling instellen. Als je niet kunt inloggen op je Google-account, kun je informatie krijgen over hoe je je account kunt herstellen.

Je telefoon wissen

Belangrijk: Met deze opties worden alle op je telefoon opgeslagen gegevens (zoals apps, foto's of muziek) verwijderd. De gegevens waarvan je een back-up in je Google-account hebt gemaakt, kunnen later worden teruggezet.

Optie 1: Je telefoon wissen vanaf een ander apparaat

Als je een Android-telefoon wilt vinden, vergrendelen of wissen, moet de telefoon aan de volgende voorwaarden voldoen:

• Het apparaat moet zijn ingeschakeld.
  • Het apparaat moet zijn ingelogd op een Google-account.
  • Het apparaat moet verbinding hebben via mobiele data of wifi.
  • Het apparaat moet zichtbaar zijn op Google Play.
  • Locatie moet zijn ingeschakeld.
  • 'Vind mijn apparaat' moet zijn ingeschakeld.

Meer informatie over hoe je een telefoon op afstand kunt wissen.

Optie 2: Je telefoon resetten met de knoppen op het apparaat

Je kunt je vergrendelde telefoon wissen met de aan/uit-knop en volumeknoppen op het apparaat. Ga naar de supportsite van de fabrikant voor meer informatie over hoe je je telefoon op deze manier kunt resetten.

Je patroon resetten (alleen Android 4.4 of lager)

1. Nadat je meerdere keren hebt geprobeerd je telefoon te ontgrendelen, wordt 'Patroon vergeten' weergegeven. Tik op Patroon vergeten.
  2. Geef de gebruikersnaam en het wachtwoord op van het Google-account dat je eerder hebt toegevoegd aan je telefoon.
  3. Reset de schermvergrendeling. Meer informatie over hoe je een schermvergrendeling instelt