Åtgärda en Android-enhet som inte laddas eller inte går att slå på

På den här sidan hittar du anvisningar om hur du åtgärdar följande problem på telefonen:
  • Telefonen startar inte
  • Skärmen är svart eller helt vit
  • Telefonen startar men laddas inte
  • Telefonen startar men stänger sedan genast av sig

Håll strömbrytaren nedtryckt

Testa först att trycka på telefonens strömbrytare i 5–7 sekunder. Många telefoner startas om på det sättet.

Felsök kabeln, nätadaptern, uttaget och skalet

1. Testa att ladda en annan enhet med nätadaptern och kabeln.
  2. Kontrollera att kabeln sitter ordentligt i bägge ändar.
  3. Kontrollera att det inte finns damm eller smuts i porten på telefonen.
  4. Testa att ladda telefonen med en annan kabel eller nätadapter.

Felsöka batteriladdaren

Anslut telefonen till ett fungerande vägguttag med en sladd och laddare som fungerar och vänta sedan en minut.

• Om en batteriikon visas är telefonen avstängd och laddas. Du kan starta om den direkt.
  • Om en röd lampa lyser är batteriet helt urladdat. Om den röda lampan blinkar går det inte att slå på enheten eftersom batterinivån är för låg. Ladda telefonen i minst 30 minuter innan du startar om den.
  • Om du inte ser någon batteriikon och det inte heller tänds någon röd lampa när du sätter i sladden till Pixel-telefonen kan det vara skärmen som är problemet.

Tips! Batteriikoner och lampor kan se olika ut på olika telefoner. Kontakta tillverkaren om du vill ha mer information om din telefon.

Felsöka skärmen

1. Tryck på strömbrytaren i ca 30 sekunder.
  2. Vänta i ca 2 minuter.
  3. Få telefonen att ringa. Du kan ringa den från en annan telefon eller använda Hitta min enhet. Läs mer
  4. Om telefonen ringer: Läs mer om hur du felsöker skärmen.. I annat fall fortsätter du med de avancerade anvisningarna (nedan).

Avancerad felsökning

Alternativ 1: Felsök genom att ansluta till en dator
  1. Kontrollera att datorn är påslagen och ansluten till en strömkälla.
  2. Anslut telefonen till datorns USB- eller USB-C-port med en kabel som fungerar.
  3. Vänta i ca 10–15 minuter.
  4. Koppla bort kabeln från telefonen och anslut den igen inom 10 sekunder.
  5. Om batteriikonen visas inom en minut är telefonen avstängd och laddas.
  6. Ladda telefonen i minst 30 minuter.
  7. Håll strömbrytaren nedtryckt tills telefonen startas om. Du kan behöva trycka på Starta om Starta om.

Tips! Batteriikoner och lampor kan se olika ut på olika telefoner. Kontakta tillverkaren om du vill ha mer information om din telefon.

Alternativ 2: Felsök med knapparna på telefonen

Anslut telefonen och tryck på Volym ned-knappen och strömbrytaren samtidigt i minst 20 sekunder.

Om en röd lampa lyser är batteriet helt urladdat.

1. Ladda telefonen i minst 30 minuter.
  2. Tryck på strömbrytaren i några sekunder.
  3. Tryck på Starta om Starta om på skärmen.

Om du ser en Android-robot och ordet Start med en pil runt gör du följande:

1. Tryck på knappen som sänker volymen tills alternativet Stäng av visas. Välj Stäng av genom att trycka på strömbrytaren.
  2. Ladda telefonen i minst 30 minuter.
  3. Tryck på strömbrytaren i några sekunder.
  4. Tryck på Starta om Starta om på skärmen eller tryck på strömbrytaren i cirka 30 sekunder tills telefonen startas om.

Tips! Batteriikoner och lampor kan se olika ut på olika telefoner. Kontakta tillverkaren om du vill ha mer information om din telefon.