Frigöra utrymme

Om du vill ladda ned fler appar och mediefiler eller få telefonen att fungera bättre kan du frigöra utrymme på den.

• I lagringsutrymmet sparas data, som musik och foton.
  • I minnet körs program, som appar och Android-systemet.
Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 9 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Frigöra utrymme

Ta bort foton

Om du säkerhetskopierar foton med Google Foto kan du radera kopiorna på enheten. Du kan se de säkerhetskopierade filerna i appen via Wi-Fi eller mobildata. Läs mer om hur du tar bort foton och videor från telefonen.

Radera nedladdade filmer, musik och andra mediefiler

Så här raderar du innehåll från Google Play:

1. Öppna appen från Google Play där innehållet finns, till exempel Play Musik eller Play TV och film.
  2. Tryck på menyn Meny Följt av InställningarFöljt av Hantera nedladdningar.
  3. Tryck på Nedladdade NedladdatFöljt av Ta bort.

Om du vill radera innehåll från andra källor kan du göra det i appen som du använde för att ladda ned det.

Ta bort appar och appdata

Stänga appar som inte svarar

Android hanterar apparnas minnesanvändning. Du behöver oftast inte stänga appar. Om en app inte svarar kan du däremot testa att stänga den. Läs mer om hur du felsöker appar som inte fungerar.

Avinstallera appar du inte använder.

Om du avinstallerar en app och behöver den senare kan du ladda ned den igen. Om du har köpt en app behöver du inte betala för den igen. Läs mer om hur du avinstallerar appar.

Rensa appens cacheminne och data

Du kan vanligtvis rensa en apps cacheminne och data via appen Inställningar på telefonen. Inställningarna kan variera beroende på telefon. Kontakta enhetens tillverkare om du vill veta mer.

• Rensa cacheminnet:  Tillfälligt sparad data tas bort. Vissa appar kan öppnas långsammare nästa gång du använder dem.
  • Rensa datalagringsutrymmet: All appdata tas bort permanent. Vi rekommenderar att du försöker radera data direkt i appen först.
Radera eller flytta filer

Radera nedladdade filer

Mer information om hur du hittar och tar bort nedladdade filer finns på tillverkarens supportwebbplats.

Kopiera filer till datorn

Du kan flytta filer och mappar till en dator med en USB-kabel och sedan ta bort dem från telefonen. Läs mer om hur du överför filer mellan telefonen och datorn.

Kontrollera och frigöra minne

Android hanterar apparnas minnesanvändning. Du behöver oftast inte stänga appar. Om en app inte svarar kan du däremot testa att stänga den. Läs mer om hur du felsöker appar som inte fungerar.

Tips! Om det verkar som om en app använder för mycket minne kan du ta bort den. Läs mer om hur du avinstallerar appar.