Frigjør lagringsplass

For å laste ned flere apper og medier eller bidra til at telefonen kjører bedre, kan du frigjøre plass på den.

• Lagringsplassen brukes til å oppbevare dataene dine, for eksempel musikk og bilder.
  • Minne brukes til å kjøre programmene dine, for eksempel apper og Android-systemet.

Viktig: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 9 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Pixel-batteriet lærer seg kontinuerlig atferden din og optimaliserer seg selv basert på hvordan du har brukt apper nylig. Når du konfigurerer en ny enhet, eller etter en tilbakestilling til fabrikkstandard, kan det ta noen uker før optimaliseringen når full effektivitet. For best mulig resultat bør du la Tilpasset batteri og batterioptimalisering være på.

Det er normalt at Pixel-telefonen har høyere batteriforbruk enn vanlig etter en programvareoppdatering. Dette skyldes at telefonen jobber hardt med å laste ned og optimalisere den nye programvaren og få alt i gang.

Hvis du fortsatt opplever uvanlig høyt batteriforbruk etter noen dager, kan du gi oss beskjed, så hjelper vi deg gjerne.

Frigjør lagringsplass

Fjern bilder
Hvis du sikkerhetskopierer med Google Foto, kan du slette kopiene på telefonen eller nettbrettet. Du kan se sikkerhetskopiene i appen når enheten din er koblet til internett. Finn ut hvordan du sletter bilder og videoer fra enheten din.
Fjern filmer, musikk og andre medier som er lastet ned

Slik sletter du innhold fra Google Play:

1. Åpne Google Play-appen med innholdet, for eksempel Play Musikk eller Play Film og TV.
  2. Trykk på menyen Meny Og så Innstillinger Og så Administrer nedlastinger.
  3. Trykk på Lastet ned Lastet ned Og så Fjern.

For å slette innhold fra andre kilder, slett fra appen du brukte til å laste det ned.

Fjern apper og appdata

Lukk apper som ikke svarer

Du trenger vanligvis ikke å lukke apper. Men hvis en app ikke svarer, kan du prøve å lukke den eller tvinge den til å avslutte. Finn ut hvordan du feilsøker apper som ikke fungerer.

Avinstaller apper du ikke bruker

Hvis du avinstallerer en app og trenger den senere, kan du laste den ned igjen. Du trenger ikke å kjøpe appen igjen hvis du har betalt for den. Finn ut hvordan du avinstallerer apper.

Tøm bufferen og slett dataene i appen

Du kan som regel tømme bufferen og slette dataene for apper via Innstillinger-appen på telefonen. Innstillingene kan variere fra telefon til telefon. Hvis du trenger mer informasjon, kan du få hjelp av enhetsprodusenten.

• Tøm bufferen: sletter midlertidige data. Dette kan føre til at noen apper er trege neste gang du åpner dem.
  • Tøm lagring: sletter alle appdataene permanent. Prøv å slette dataene i appen først.
Arkiver apper automatisk for å frigjøre plass

Enheten kan automatisk arkivere apper du ikke bruker ofte, for å frigjøre plass til nye apper. Når denne innstillingen er på, fjernes appene du ikke bruker ofte, men personlige data i appene lagres. Appikonet blir værende på enheten. Du kan laste ned appen på nytt så lenge den er tilgjengelig på Google Play.

Hvis du prøver å installere en app uten å ha nok plass, ser du et varsel om å arkivere apper automatisk. Slik angir du hvordan enheten skal arkivere apper automatisk:

1. Åpne Play Butikk-appen .
  2. Gå til Innstillinger og så Generelt.
  3. Slå Arkiver apper automatisk av eller på.
Slett eller flytt filer

Slett nedlastede filer

For å spare plass kan du slette nedlastede filer du ikke trenger.

Kopiér filer til en datamaskin

Du kan flytte filer og mapper til en datamaskin med en USB-kabel og deretter slette dem fra telefonen eller nettbrettet. Finn ut hvordan du overfører filer mellom telefonen og datamaskinen.

Sjekk og frigjør minne

Du trenger vanligvis ikke å lukke apper. Men hvis en app ikke svarer, kan du prøve å lukke den eller tvinge den til å avslutte. Finn ut hvordan du feilsøker apper som ikke fungerer.

Tips: Hvis du tror at en app bruker for mye minne, kan du slette den. Finn ut hvordan du avinstallerer apper..