Ruimte vrijmaken

Als u meer apps en media wilt downloaden of uw telefoon beter wilt laten functioneren, kunt u ruimte op uw telefoon vrijmaken.

• In de opslag bewaart u uw gegevens, zoals muziek en foto's.
  • In het geheugen voert u programma's uit, zoals apps en het Android-systeem.
Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie controleert

Opslag vrijmaken

Foto's verwijderen

Als u een back-up heeft gemaakt met Google Foto's, kunt u de foto's op uw telefoon verwijderen. U kunt de foto's waarvan u een back-up heeft gemaakt, in de app bekijken via wifi of mobiele data. Bekijk meer informatie over hoe u foto's en video's van uw telefoon kunt verwijderen.

Gedownloade films, muziek en andere media verwijderen

U kunt als volgt content uit Google Play verwijderen:

1. Open de Google Play-app met de content, zoals Play Muziek of Play Films.
  2. Tik op Menu MenuEn dan Instellingen En dan Downloads beheren.
  3. Tik op Gedownload GedownloadEn dan Verwijderen.

Als u content uit andere bronnen wilt verwijderen, doet u dat met de app die u heeft gebruikt om die content te downloaden.

Apps en app-gegevens verwijderen

Apps sluiten die niet reageren

Android beheert automatisch het geheugen dat door apps wordt gebruikt. Je hoeft normaal gesproken geen apps te sluiten. Als een app niet reageert, kun je proberen de app te sluiten. Meer informatie over het oplossen van problemen met apps die niet werken.

Apps verwijderen die u niet gebruikt

Als je een app verwijdert en deze later weer nodig hebt, kun je de app opnieuw downloaden. Als je voor de app hebt betaald, hoef je deze niet opnieuw te kopen. Meer informatie over hoe je apps verwijdert

Het cachegeheugen en de gegevens van de app wissen

U kunt het cachegeheugen en de gegevens van een app meestal wissen via de app Instellingen van uw telefoon. De instellingen kunnen per telefoon verschillen. Voor meer informatie kunt u de fabrikant van het apparaat om hulp vragen.

• Cache wissen: Hiermee worden tijdelijke gegevens verwijderd. Het is mogelijk dat het openen van sommige apps langer duurt als u ze de volgende keer gebruikt.
  • Gegevensopslag wissen: Hiermee worden alle app-gegevens definitief verwijderd. We raden u aan om de gegevens eerst vanuit de app zelf te verwijderen.
Bestanden verwijderen of verplaatsen

Gedownloade bestanden verwijderen

Voor meer informatie over het vinden en verwijderen van gedownloade bestanden gaat u naar de supportsite van de fabrikant van uw apparaat.

Bestanden kopiëren naar een computer

Je kunt bestanden en mappen via een USB-kabel naar een computer verplaatsen en ze vervolgens verwijderen van je telefoon. Meer informatie over hoe je bestanden overzet tussen je telefoon en computer.

Geheugen controleren en vrijmaken

Android beheert automatisch het geheugen dat door apps wordt gebruikt. Je hoeft normaal gesproken geen apps te sluiten. Als een app niet reageert, kun je proberen de app te sluiten. Meer informatie over het oplossen van problemen met apps die niet werken.

Tip: Als je denkt dat een app te veel geheugen gebruikt, kun je de app verwijderen. Meer informatie over hoe je apps verwijdert.