Ruimte vrijmaken

Als je meer apps en media wilt downloaden of je telefoon beter wilt laten functioneren, kun je ruimte op je telefoon vrijmaken.

• In de opslag bewaar je je gegevens, zoals muziek en foto's.
  • In het geheugen voer je programma's uit, zoals apps en het Android-systeem.
Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9 en hoger. Bekijk meer informatie over hoe je je Android-versie controleert.

Opslag vrijmaken

Foto's verwijderen

Als je een back-up hebt gemaakt met Google Foto's, kun je de foto's op je telefoon verwijderen. Je kunt de foto's waarvan je een back-up hebt gemaakt, in de app bekijken via wifi of mobiele data.Meer informatie over hoe je foto's en video's van je telefoon kunt verwijderen

Gedownloade films, muziek en andere media verwijderen

Zo verwijder je content uit Google Play:

1. Open de Google Play-app met de content, zoals Play Muziek of Play Films.
  2. Tik op Menu MenuEn dan Instellingen En dan Downloads beheren.
  3. Tik op Gedownload GedownloadEn dan Verwijderen.

Als je content uit andere bronnen wilt verwijderen, doe je dat met de app die je hebt gebruikt om die content te downloaden.

Apps en app-gegevens verwijderen

Apps sluiten die niet reageren

Android beheert automatisch het geheugen dat door apps wordt gebruikt. Je hoeft normaal gesproken geen apps te sluiten. Als een app niet reageert, kun je proberen de app te sluiten. Meer informatie over het oplossen van problemen met apps die niet werken.

Apps verwijderen die je niet gebruikt

Als je een app verwijdert en deze later weer nodig hebt, kun je de app opnieuw downloaden. Als je voor de app hebt betaald, hoef je deze niet opnieuw te kopen. Meer informatie over hoe je apps verwijdert

Het cachegeheugen en de gegevens van de app wissen

Je kunt het cachegeheugen en de gegevens van een app meestal wissen via de app Instellingen van je telefoon. De instellingen kunnen per telefoon verschillen. Voor meer informatie kun je de fabrikant van het apparaat om hulp vragen.

• Cache wissen: Hiermee worden tijdelijke gegevens verwijderd. Het is mogelijk dat het openen van sommige apps langer duurt als je ze de volgende keer gebruikt.
  • Gegevensopslag wissen: Hiermee worden alle app-gegevens definitief verwijderd. We raden je aan om de gegevens eerst vanuit de app zelf te verwijderen.
Bestanden verwijderen of verplaatsen

Gedownloade bestanden verwijderen

Ga naar de supportsite van de fabrikant van je apparaat voor meer informatie over hoe je gedownloade bestanden vindt en verwijdert.

Bestanden kopiëren naar een computer

Je kunt bestanden en mappen via een USB-kabel naar een computer verplaatsen en ze vervolgens verwijderen van je telefoon. Meer informatie over hoe je bestanden overzet tussen je telefoon en computer.

Geheugen controleren en vrijmaken

Android beheert automatisch het geheugen dat door apps wordt gebruikt. Je hoeft normaal gesproken geen apps te sluiten. Als een app niet reageert, kun je proberen de app te sluiten. Meer informatie over het oplossen van problemen met apps die niet werken.

Tip: Als je denkt dat een app te veel geheugen gebruikt, kun je de app verwijderen. Meer informatie over hoe je apps verwijdert.