Ruimte vrijmaken

Als u meer apps en media wilt downloaden of uw telefoon beter wilt laten functioneren, kunt u ruimte op uw telefoon vrijmaken.

U kunt bekijken welke apps of bestanden uw opslag of geheugen in beslag nemen en deze vervolgens verwijderen.

• In de opslag bewaart u uw gegevens, zoals muziek en foto's.
  • In het geheugen voert u programma's uit, zoals apps en het Android-systeem.
Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie controleert

Opslagruimte controleren en vrijmaken

Bekijken welke bestanden en apps uw opslag gebruiken

1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Opslag.
  3. Tik op een categorie.

Opslag vrijmaken

Ga als volgt te werk om te kiezen uit een lijst met foto's, video's en apps die u niet recent heeft gebruikt:

1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Opslag.
  3. Tik op Ruimte vrijmaken.
  4. Tik op het lege vakje rechts van een item om het te selecteren voor verwijdering. (Als er niets wordt vermeld, tikt u op Recente items bekijken.)
  5. Tik onderaan het scherm op Vrijmaken om de geselecteerde items te verwijderen.

Ga als volgt te werk om uit alle gegevens te kiezen:

Foto's, video's en andere media

Foto's en video's verwijderen waarvan een back-up is gemaakt

Als u een back-up heeft gemaakt met Google Foto's, kunt u de foto's op uw telefoon verwijderen. U kunt de foto's waarvan u een back-up heeft gemaakt, in de app bekijken via wifi of mobiele data. Bekijk meer informatie over hoe u foto's en video's van uw telefoon kunt verwijderen.

Gedownloade films, muziek en andere media verwijderen

U kunt als volgt content uit Google Play verwijderen:

1. Open de Google Play-app met de content, zoals Play Muziek of Play Films.
  2. Tik op Menu MenuEn dan Instellingen En dan Downloads beheren.
  3. Tik op Gedownload GedownloadEn dan Verwijderen.

Als u content uit andere bronnen wilt verwijderen, doet u dat met de app die u heeft gebruikt om die content te downloaden.

Apps en app-gegevens

Apps verwijderen die u niet gebruikt

Als u een app verwijdert en deze later weer nodig heeft, kunt u de app opnieuw downloaden. Als u voor de app heeft betaald, hoeft u deze niet opnieuw te kopen. Meer informatie over het verwijderen van apps.

Het cachegeheugen of de gegevensopslag van een app wissen

Belangrijk: De instellingen kunnen per telefoon verschillen. Neem contact op met de fabrikant van uw apparaat voor meer informatie.

1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Apps en meldingen.
  3. Tik op Alle apps bekijken En dan de app En dan Opslag.
  4. Tik op Opslag wissen of Cache wissen. Als u 'Opslag wissen' niet ziet, tikt u op Gegevens wissen.
    • Cache wissen: Hiermee worden tijdelijke gegevens verwijderd. Het is mogelijk dat het openen van sommige apps langer duurt als u ze de volgende keer gebruikt.
    • Opslag wissen: Hiermee worden alle app-gegevens definitief verwijderd. We raden u aan om de gegevens eerst vanuit de app zelf te verwijderen.
Bestanden

Gedownloade bestanden verwijderen

Als u uw downloads wilt bekijken, opent u de app Bestanden De app Bestanden. Meer informatie over hoe u bestanden kunt vinden en verwijderen.

Tip: Als u meer bestanden wilt bekijken die opslagruimte innemen op uw telefoon, opent u de app Instellingen En dan Opslag En dan Bestanden En dan een map.

Bestanden kopiëren naar een computer

U kunt bestanden en mappen via een USB-kabel naar een computer verplaatsen en ze vervolgens verwijderen van uw telefoon. Meer informatie over het overdragen van bestanden tussen uw telefoon en computer.

Geheugen controleren en vrijmaken

Android beheert automatisch het geheugen dat door apps wordt gebruikt. U hoeft normaal gesproken geen apps te sluiten. Als een app echter niet reageert, kunt u proberen de app te sluiten. Meer informatie over het oplossen van problemen met apps die niet werken.

Tip: Als u denkt dat een app te veel geheugen gebruikt, kunt u de app verwijderen. Meer informatie over het verwijderen van apps.