Apps downloaden naar uw Android-apparaat

Je kunt kosteloze en betaalde apps van Google Play downloaden op je Android-telefoon of -tablet. We raden je aan apps te downloaden van Google Play, maar je kunt ze ook downloaden via andere bronnen.

Je Android-apparaat is voorzien van een beveiligingsinstelling (Google Play Protect) die controleert op potentieel schadelijke apps, je waarschuwt en de apps zo nodig verwijdert. Meer informatie over hoe u zich zo goed mogelijk beschermt tegen schadelijke apps.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 8.0 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

Apps downloaden via Google Play

1. Open Google Play.
    • Gebruik de Play Store-app Google Play op je apparaat.
    • Ga op je computer naar play.google.com.
  2. Zoek naar een app die je wilt installeren.
  3. Als je wilt weten of de app betrouwbaar is, controleer je wat anderen over de app zeggen.
    • Bekijk de sterbeoordeling en het aantal downloads onder de titel van de app.
    • Als je afzonderlijke reviews wilt lezen, scroll je naar het gedeelte Beoordelingen en reviews.
  4. Als je een app kiest, tik je op Installeren (voor kosteloze apps) of op de prijs van de app.

Slechte Google Play-apps melden aan Google

Als je een app tegenkomt die volgens jou schadelijk is, meld je de app aan ons. Meer informatie over het melden van slechte apps

Apps downloaden via andere bronnen

Belangrijk: Als je apps van onbekende bronnen wilt downloaden, kan dit beveiligingsrisico's voor je apparaat en persoonlijke gegevens opleveren.

• Je apparaat kan beschadigd raken of er kunnen gegevens verloren gaan.
  • Je persoonlijke informatie kan worden misbruikt of gehackt.
Google helpen bij de bescherming tegen schadelijke apps van andere bronnen
  • Als je apps van buiten Google Play installeert, is het mogelijk dat je apparaat Google informatie over deze apps stuurt.

• Aan de hand van deze informatie kan Google alle gebruikers beter beschermen tegen schadelijke apps. Hierbij kan het gaan om logboekinformatie, URL's die aan de app zijn gerelateerd, de apparaat-ID, de Android-versie en het IP-adres. Meer informatie over Google Play Protect.