Åtgärda problem med Bluetooth

Om det inte går att ansluta bilen eller Bluetooth-tillbehöret till Pixel- eller Nexus-enheten testar du lösningarna nedan.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 8.0 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Steg 1: Grundläggande felsökning för Bluetooth

1. Inaktivera Bluetooth och aktivera det sedan igen. Läs om hur du inaktiverar och aktiverar Bluetooth.
  2. Bekräfta att enheterna har kopplats och att de är anslutna. Läs om hur du kopplar och ansluter via Bluetooth.
  3. Starta om enheterna. Läs mer om hur du startar om Pixel-mobilen eller Nexus-enheten.

Steg 2: Felsök efter problemtyp

Det går inte att koppla till bilen

Steg 1: Ta bort enheter från mobilens minne

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på mobilen.
  2. Tryck på Anslutna enheter Följt av Bluetooth.
  3. Om du ser enheter som du inte använder trycker du på Inställningar Inställningar bredvid enhetens namn Följt av Glöm.
  4. Om du har kopplat mobilen till bilen vid ett tidigare tillfälle trycker du på Inställningar Inställningar bredvid bilens namn Följt av Glöm.

Steg 2: Ta bort enheter från bilens minne

Du hittar anvisningar för hur du ta bort enheter som har kopplats till bilen i bilens användarhandbok.

1. Ta bort alla enheter du inte använder.
  2. Ta bort mobilen om du har kopplat den till bilen vid ett tidigare tillfälle.

Steg 3: Uppdatera enhetslistan och koppla sedan enheterna

Ta reda på om du ska ta koppla från mobilen eller bilen genom att läsa bilens användarhandbok.

• Koppla via mobilen
    1. Kontrollera att bilen är synlig och klar att kopplas.
    2. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på mobilen.
    3. Tryck på Anslutna enheter Följt av Bluetooth.
    4. Tryck på Mer Mer Följt av Uppdatera Följt av bilens namn.
  • Koppla via bilen
    1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på mobilen.
    2. Tryck på Anslutna enheter Följt av Bluetooth. Stäng inte den här skärmen.
    3. Välj mobilens namn i enhetslistan på bilen.
    4. Om det behövs bekräftar du att mobilen och bilen har samma pinkod. Tryck sedan på Godkänn eller Bekräfta.
    5. Markera kryssrutan bredvid Kontaktdelning.
Det går inte att koppla till ett tillbehör

Det går inte att koppla till Wear OS

Det går inte att koppla till andra tillbehör

1. Kontrollera att tillbehöret är synligt och klart att kopplas. Följ anvisningarna som följde med tillbehöret.
    • Det är vanligt att ett blått ljus visas på tillbehör när de är klara att kopplas.
    • Vissa tillbehör, till exempel foliotangentbord, måste anslutas till mobilen eller surfplattan innan du kan koppla dem.
  2. Uppdatera tillbehörslistan.
    1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på mobilen.
    2. Tryck på Anslutna enheter Följt av Bluetooth.
    3. Om tillbehöret inte finns i listan trycker du på Mer Mer Följt av Uppdatera Följt av tillbehörets namn.
  3. Om du måste ange ett lösenord för tillbehöret och du inte känner till lösenordet kan du testa 0000 eller 1234 (de vanligaste lösenorden).
Det går inte att spela upp musik

Obs! Det går inte att spela upp musik via Bluetooth i alla bilar. Om du har problem med en bil läser du bilens användarhandbok.

1. Kontrollera att volymen är hög på mobilen och bilen eller tillbehöret.
  2. Kontrollera att musiken inte spelas upp på någon av de andra enheterna som har kopplats till mobilen.
  3. Kontrollera att Medialjud är aktiverat.
    1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på mobilen.
    2. Tryck på Anslutna enheter Följt av Bluetooth.
    3. Tryck på Inställningar Inställningar bredvid bilens eller tillbehörets namn.
    4. Markera kryssrutan bredvid medialjud.
Det går inte att ringa eller ta emot samtal

Obs! Det går inte att ringa eller ta emot samtal via Bluetooth i alla bilar. Om du har problem med en bil läser du bilens användarhandbok.

1. Kontrollera att det inte ringer på andra enheter som har kopplats till mobilen.
  2. Aktivera Telefonljud.
    1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på mobilen.
    2. Tryck på Anslutna enheter Följt av Bluetooth.
    3. Tryck på Inställningar Inställningar bredvid bilens eller tillbehörets namn.
    4. Markera kryssrutan bredvid Telefonljud.