Bluetooth-ongelmien ratkaiseminen

Kokeile seuraavia keinoja, jos auto tai Bluetooth-lisälaite ei saa yhteyttä Pixel- tai Nexus-laitteeseen.

Huom. Osa näistä ohjeista koskee vain Android 8.0:aa ja sitä uudempia versioita. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Vaihe 1: Bluetoothin perustietojen tarkistaminen

1. Poista Bluetooth käytöstä ja ota se uudelleen käyttöön. Katso, miten Bluetooth otetaan käyttöön ja poistetaan käytöstä.
  2. Varmista, että laitteet on yhdistetty laitepariksi ja ne ovat yhteydessä toisiinsa. Katso, miten laitepari ja yhteys muodostetaan Bluetoothilla.
  3. Käynnistä laitteet uudelleen. Lue lisää Pixel-puhelimen tai Nexus-laitteen käynnistämisestä uudelleen.

Vaihe 2: Vianetsintä ongelmatyypin mukaan

Laiteparin muodostaminen auton kanssa ei onnistu

Vaihe 1: Laitteiden poistaminen puhelimen muistista

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Yhdistetyt laitteet Ja sitten Bluetooth.
  3. Jos näet käyttämättömän laitteen, valitse sen nimen vierestä Asetukset Asetukset Ja sitten Unohda.
  4. Jos olet yhdistänyt puhelimen ja auton laitepariksi, valitse auton nimen vierestä Asetukset Asetukset Ja sitten Unohda.

Vaihe 2: Laitteiden poistaminen auton muistista

Poista auton laitepariksi yhdistettyjä laitteita auton ohjekirjan mukaisesti.

1. Poista laitteet, joita et enää käytä.
  2. Jos olet jo yhdistänyt puhelimen auton laitepariksi, poista puhelin.

Vaihe 3: Laiteluettelon päivittäminen ja parin muodostus

Tarkista auton ohjekirjasta, muodostetaanko laitepari puhelimesta vai autosta.

• Parin muodostus puhelimesta
    1. Tarkista, että autosi on löydettävissä ja valmis parin muodostamiseen.
    2. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
    3. Valitse Yhdistetyt laitteet Ja sitten Bluetooth.
    4. Valitse Lisää Lisää Ja sitten Päivitä Ja sitten autosi nimi.
  • Parin muodostus autosta
    1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
    2. Valitse Yhdistetyt laitteet Ja sitten Bluetooth. Älä poistu tästä näkymästä.
    3. Valitse puhelimesi nimi autosi laiteluettelosta.
    4. Tarkista pyydettäessä, vastaavatko puhelimen ja auton näytöillä näkyvät PIN-koodit toisiaan. Valitse sitten Hyväksy tai Vahvista.
    5. Valitse Yhteystietojen jakaminen ‑kohdan vieressä oleva valintaruutu.
Laiteparin muodostaminen lisälaitteen kanssa ei onnistu

Laiteparin muodostaminen Wear OS:n kanssa ei onnistu

Laiteparin muodostaminen muiden lisälaitteiden kanssa ei onnistu

1. Tarkista, että lisälaite on löydettävissä ja valmis parin muodostukseen. Noudata lisälaitteen mukana tulleita ohjeita.
    • Näet usein lisälaitteessa sinisen valon, kun se on valmis parin muodostukseen.
    • Jotkin lisälaitteet, kuten suojukselliset näppäimistöt, on yhdistettävä puhelimeen tai tablettiin ennen parin muodostusta.
  2. Päivitä lisälaiteluettelo.
    1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
    2. Valitse Yhdistetyt laitteet Ja sitten Bluetooth.
    3. Jos lisälaite ei ole luettelossa, valitse Lisää Lisää Ja sitten Päivitä Ja sitten laitteen nimi.
  3. Jos lisälaite pyytää tunnuskoodia, jota sinulla ei ole, kokeile koodeja 0000 ja 1234 (yleisimmät koodit).
Musiikkia ei kuulu

Huom. Kaikki autot eivät voi toistaa musiikkia Bluetoothilla. Jos ongelma johtuu autosta, lue lisää sen ohjekirjasta.

1. Tarkista, että äänenvoimakkuus on riittävä puhelimessa ja autossa tai lisälaitteessa.
  2. Tarkista, etteivät muut puhelimen pariksi yhdistetyt laitteet toista musiikkia.
  3. Varmista, että Median ääni on käytössä.
    1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
    2. Valitse Yhdistetyt laitteet Ja sitten Bluetooth.
    3. Valitse auton tai lisälaitteen nimen vierestä Asetukset Asetukset.
    4. Valitse Median ääni ‑kohdan vieressä oleva valintaruutu.
Puhelujen soittaminen tai vastaanottaminen ei onnistu

Huom. Kaikki autot eivät tue Bluetooth-puheluita. Jos ongelma johtuu autosta, lue lisää sen ohjekirjasta.

1. Tarkista, etteivät muut puhelimen pariksi yhdistetyt laitteet käsittele puheluita.
  2. Ota käyttöön Puhelimen ääni.
    1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
    2. Valitse Yhdistetyt laitteet Ja sitten Bluetooth.
    3. Valitse auton tai lisälaitteen nimen vierestä Asetukset Asetukset.
    4. Valitse Puhelimen ääni ‑kohdan vieressä oleva valintaruutu.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita