Ta emot och svara på meddelanden från appar som du inte har

Du kan välja att få meddelanden som skickats till dig från meddelandeappar som du inte har. Dessa meddelanden visas som aviseringar. Du kan svara från aviseringen.

Obs! Vissa av dessa steg fungerar endast i Android 8.0 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Aktivera meddelanden om förhandsgranskning av appen

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Google följt av   Meddelanden om förhandsgranskning av appen.
  3. Aktivera Meddelanden om förhandsgranskning av appen.
  4. Ange ditt telefonnummer. Tryck på Verifiera.
  5. Du får ett sms med en pinkod. Ange pinkoden om det behövs.

Inaktivera meddelanden om förhandsgranskning av appen

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Google följt av   Meddelanden om förhandsgranskning av appen.
    • Inaktivera Meddelanden om förhandsgranskning av appen om du vill inaktivera alla appar.
    • Om du vill inaktivera en app inaktiverar du den under Anslutna appar.

Svara på meddelanden om förhandsgranskning av appen

1. Tryck på aviseringen följt av Svara.
  2. Skriv ditt svar. Tryck på Skicka Skicka.

Ladda ned appen genom att trycka på Installera.

Blockera meddelanden om förhandsgranskning av appen

1. Tryck på aviseringen följt av Blockera.
  2. Välj Blockera den här personen, Blockera och rapportera som spam eller Inaktivera meddelanden om förhandsgranskning av appen från [appen].

Behålla eller radera meddelanden om förhandsgranskning av appen

Behålla meddelanden
Som standard sparas meddelanden om förhandsgranskning av appen på mobilen i ett år.
Om du installerar appen som skickade ett meddelande
  • flyttas alla chattar med meddelanden om förhandsgranskning av appen från det senaste dygnet till den aktuella appen.
  • är sådana meddelanden inte längre meddelanden om förhandsgranskning av appen.
  • hanterar du dessa meddelanden i den nya appen.
Radera alla meddelanden
  1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Google följt av​ Meddelanden om förhandsgranskning av appenföljt av Hantera lagring.
  3. Tryck på Radera alla meddelanden om förhandsgranskning av appen.
Ta automatiskt bort alla meddelanden efter sju dagar
  1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Google följt av​ Meddelanden om förhandsgranskning av appenföljt av Hantera lagring.
  3. Aktivera Ta bort meddelanden efter 7 dagar.