Radera, inaktivera och hantera appar som inte används på Android

Du kan avinstallera appar som du har installerat på telefonen. Om du tar bort en app som du har betalat för kan du installera den igen utan att behöva köpa den på nytt. Du kan också inaktivera systemappar som medföljde telefonen.

Obs!

Radera appar som du har installerat

1. Öppna Google Play Butik-appen Google Play.
  2. Tryck på profilikonen uppe till höger.
  3. Tryck på Hantera appar och enheter följt av Hantera.
  4. Markera namnet på den app du vill ta bort.
  5. Tryck på Avinstallera.
Tips! En app som har avinstallerats eller inaktiverats kan läggas till på telefonen igen. Om du har köpt appen kan du installera om den utan att behöva köpa den på nytt. Läs mer om att installera om eller återaktivera appar.

Inaktivera appar som följde med telefonen

Vissa appar som har förinstallerats på Android-telefonen går inte att radera. Däremot kan du på vissa telefoner stänga av dem så att de inte visas i listan med appar. Kontakta enhetens tillverkare om du vill veta mer om hur du inaktiverar appar.

Appar som inte används

Om du har appar som du inte har använt på länge optimeras de så här i Android:

• Utrymme frigörs genom att radera tillfälliga filer
  • Appbehörigheter återkallas
  • Apparna stoppas från att köras i bakgrunden och skicka aviseringar

Du kan se vilka appar som inte används och har optimerats under Apparföljt avAppar som inte används.

Om du vill utesluta en viss app från funktionen öppnar du Appinformation följt av Appar som inte används följt av och inaktiverar funktionen med reglaget Pausa appaktivitet om appen inte används.