Interagera med appar och personer i närheten

Du kan hitta och interagera med andra i närheten med telefonens hjälp. Till exempel kan du och dina vänner spela spel eller samarbeta i appar som fungerar med I närheten.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 10 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Detta behövs

Följande gäller för interaktion med andra:

• Ni måste vara inom 30 m från varandra.
  • Du och den som du vill interagera med måste ha samma app.
  • Appen som ni vill använda måste fungera med I närheten.

Kontrollera vilka appar som fungerar med I närheten

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Google Följt av I närheten.
  3. En lista över kompatibla appar visas under Använder i närheten.
  4. Om du vill inaktivera aviseringar om I närheten från en app trycker du på den appen.

Tips! Även om du inaktiverar aviseringar om I närheten för en app fungerar den fortfarande på telefonen.

Felsökning: Kontrollera inställningar och anslutningar

Bluetooth och Plats

Om du vill få aviseringar från enheter i närheten kontrollerar du att Bluetooth och Plats har aktiverats.

Kontrollera Wi-Fi- eller mobilanslutningen
Kontrollera att telefonen är ansluten till internet om du vill få aviseringar om I närheten. Kontrollera att telefonen är ansluten till ett Wi-Fi-nätverk eller mobilnätverk.

Så här fungerar I närheten

Om du öppnar en app som är kompatibel med Närdelning och någon annan i närheten har samma app öppen visas en förfrågan på båda telefonerna om ni vill ansluta till varandra.

Med Närdelning används små mängder Wi-Fi eller mobildata för att ansluta till Google och få information om delade appar.

Närdelning varken spårar, övervakar eller skickar personliga uppgifter som finns på telefonen. Delningen som görs med ditt tillstånd mellan appar som fungerar med Närdelning sker via fjärrservrar. Enheter som delar är inte direkt anslutna.

Tips! Om du vill veta mer om hur I närheten används i en app kontaktar du appens utvecklare.