Byta till en ny Android-enhet

Om du byter till en ny Android-enhet kan du börja använda den direkt som den är eller överföra data från den enhet du använde tidigare.

Obs!

Innan du börjar

• Ladda båda enheterna.
  • Kontrollera att du kan låsa upp den gamla enheten med pinkod, grafiskt lösenord eller lösenord.
  • Gör så här på den gamla enheten:

Google och Android stödjer hållbar återanvändning och återvinning av enheter. Läs mer om Googles miljöåtagande.

Tips! Rensa data och återställ standardinställningarna på den gamla enheten innan du återvinner, skänker bort eller byter in den så att inga personliga uppgifter kommer på avvägar. Om du behöver anvisningar om borttagning av data, inbyte eller återvinning kontaktar du enhetens tillverkare och mobiloperatören.

Byta från en Android-enhet
  1. Slå på den nya enheten.
  2. Tryck på Starta. Om Starta inte visas kan du kopiera data manuellt.
  3. Anslut till ett wifi-nätverk när du blir ombedd att göra det.
  4. Välj att kopiera appar och data från den gamla enheten.
    • Om du har en kabel att koppla ihop enheterna med för kopieringen följer du anvisningarna för detta på skärmen.
    • Gör så här om du inte har någon kabel:
      1. Tryck på Har du ingen kabel? följt av OK.
      2. Tryck på En säkerhetskopia från en Android-telefon.
      3. Kopiera data genom att följa anvisningarna på skärmen.
Byta från en iPhone
  1. Slå på den nya enheten.
  2. Tryck på Starta.
  3. Anslut till ett wifi-nätverk när du blir ombedd att göra det.
  4. Välj att kopiera appar och data från den gamla enheten.
    • Rekommenderas: Om du har en kabel att koppla ihop enheterna med för kopieringen följer du anvisningarna för detta på skärmen.
    • Gör så här om du inte har någon kabel:
      1. Tryck på Har du ingen kabel? följt av OK.
      2. Tryck på Använder du en iPhone-enhet?
      3. Kopiera data genom att följa anvisningarna på skärmen.
  5. Kontrollera sms, foton och videor.
Återställa data från molnet
Obs! Om du inte har kvar den gamla enheten måste du kunna ditt användarnamn och lösenord för Google-kontot om du vill återställa data.
  1. Slå på den nya enheten.
  2. Tryck på Starta.
  3. Följ anvisningarna för att konfigurera utan en gammal enhet.
  4. Logga in med Google-kontot när du blir ombedd att göra detta.
Kopiera data manuellt

Obs! Med alternativen ovan kan du återställa det mesta av din data. Om inga andra steg fungerar kan du testa att kopiera data själv.

Synkronisera kontakter

Kopiera musik

För musiktjänster som YouTube Music, Apple Music och Spotify laddar du ned appen på den nya enheten. Då synkroniseras musiken automatiskt.

Kopiera foton, videor, filer och mappar

Kopiera kalenderhändelser

Tips! Om du har bytt till en Pixel-telefon kan du använda vår konfigureringsguide för Pixel.

Så hanteras din data när du överför ditt konto

När du överför kontot till en ny enhet samlas viss information in för att utföra tjänster på enheten. Google Play-tjänster används delvis för funktionen. Till exempel samlas följande information in:

• e-postadresser för appfunktioner (t.ex. visas kontonamn under konfigureringen av telefonen så att du kan välja vilka konton du behöver överföra)
  • användningsinformation, enhetsidentifierare eller andra identifierare i analyssyfte.

Datan som samlas in krypteras under överföringen.