Byta till en ny Android-telefon

Om du byter till en Android-telefon kan du välja att överföra data från den telefon du använde tidigare.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 10 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Innan du börjar

• Ladda båda telefonerna.
  • Kontrollera att du kan låsa upp den gamla telefonen med en pinkod, ett grafiskt lösenord eller lösenord.
  • Gör så här på den gamla telefonen:
Byta från en Android-telefon
Viktigt! Inställningarna kan se olika ut på olika telefoner. Kontakta enhetens tillverkare om du vill veta mer.
  1. Slå på den nya telefonen.
  2. Tryck på Start. Om Start inte visas kan du kopiera din data manuellt.
  3. Välj att kopiera appar och data från den gamla telefonen när du blir tillfrågad.
  4. Om du kan ansluta telefonerna med en kabel kopierar du din data genom att följa anvisningarna på skärmen.
  5. Gör så här om du inte har någon kabel:
    1. Tryck på Har du ingen sladd? och sedan OK.
    2. Tryck på En säkerhetskopia från en Android-mobil.
    3. Kopiera datan genom att följa anvisningarna på skärmen.
Byta från en iPhone
  1. Slå på den nya telefonen.
  2. Tryck på Start.
  3. Välj att kopiera appar och data från den gamla telefonen när du blir tillfrågad.
    • Om du kan ansluta telefonerna med en kabel kopierar du din data genom att följa anvisningarna på skärmen.
    • Gör så här om du inte har någon kabel:
      1. Tryck på Har du ingen sladd? och sedan OK.
      2. Tryck på En iPhone.
  4. Kopiera datan genom att följa anvisningarna på skärmen.
  5. Säkerhetskopiera din iPhone och ditt iCloud-konto på Google Drive och synkronisera med den nya telefonen. Läs mer om hur du säkerhetskopierar data från en iPhone till Google Drive.
  6. Se till att du kan få sms på den nya telefonen genom att läsa mer om att byta från iMessages till Messages.
Återställa data från molnet
Viktigt! Om du inte har kvar den gamla telefonen måste du kunna ditt användarnamn och lösenord för Google-kontot om du vill återställa en del data.
  1. Slå på den nya telefonen.
  2. Tryck på Start.
  3. Om du vill konfigurera den nya telefonen utan att använda den gamla följer du anvisningarna.
  4. Logga in med Google-kontot när du blir tillfrågad.
Kopiera data manuellt
Viktigt! Mest data återställs med hjälp av alternativen ovan. Om inga andra steg fungerar kan du testa att kopiera datan själv. Tips! Om den nya telefonen är en Pixel eller Nexus läser du vår konfigurationsguide för Pixel eller konfigurationsguide för Nexus.