Byta till Android

You can move your data to a new Android phone from another kind of phone, or start fresh with your new Android phone.

Obs! Vissa av dessa steg fungerar endast i Android 10 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Get ready to switch

1. Ladda båda mobilerna.
  2. Kontrollera att du är ansluten till ett Wi-Fi-nätverk.
    Tips! Det går att flytta en del data med en dator och en USB-sladd, men Wi-Fi är vanligtvis snabbare och enklare.
  3. Logga in på Google-kontot på din gamla mobil och synkronisera datan.
  4. Följ anvisningarna på skärmen på Android-telefonen och logga in på Google-kontot. Gör så här beroende på vilket slags telefon du har:

Kopiera data

Från en iPhone

Du kan säkerhetskopiera din iPhone och ditt iCloud-konto på Google Drive. Innehållet kan sedan synkroniseras med telefonen. Läs mer om hur du säkerhetskopierar data från en iPhone till Google Drive.

Från en Android-telefon (Android 8.1 eller senare)
  1. Slå på telefonen.
  2. Tryck på Start.
  3. Följ anvisningarna på skärmen.

Om Start inte visas följer du stegen för att kopiera från vilken telefon som helst nedan.

Tips! Om du har en Nexus-telefon öppnar du appen Inställningar. Tryck på Slutför konfigurationen högst upp.

Från vilken telefon som helst

Kopiera kontakter

Om du redan använder kontakter i Google-kontot, till exempel i Gmail, visas de automatiskt på Android-telefonen när du loggar in.

Öppna appen Kontakter Appen Kontakter på Android-telefonen om du vill se dina kontakter.

Kopiera musik

1. Säkerhetskopiera musiken från din nuvarande telefon till datorn.
  2. Använd webbläsaren Chrome för att dra låtar till Google Play-biblioteket. Läs mer om hur du lägger till musik med Google Play Musik för Chrome.

Musik som du köper från Google Play synkroniseras automatiskt med telefonen när du är inloggad.

Kopiera foton, videor, filer och mappar

Kopiera kalenderhändelser

Om du redan använder Google Kalender visas kalenderhändelserna när du öppnar appen Kalender Kalender.

Om du vill importera händelser från en annan kalenderapp läser du om hur du importerar händelser till Google Kalender.

Börja använda Android

Konfigurera e-post

Fortsätta använda Gmail

Om du redan använder Gmail öppnar du Gmail-appen Gmail på Android-telefonen.

Läs mer om hur du använder Gmail på telefonen.

Konfigurera Gmail för första gången

Läs mer om hur du loggar in i Gmail och hanterar Gmail-kontot.

Använda en annan e-postapp

Om du vill använda en annan app till e-post kan du ladda ned den via appen Play Butik Google Play.

Läs mer om hur du ändrar standardappar.

Konfigurera meddelanden

Använda Messages

Appen Messages Rund logotyp för Messages finns troligen redan på telefonen.

Använda en annan meddelandeapp

Om du vill använda en annan app för meddelanden kan du ladda ned den via appen Play Butik Google Play.

Läs mer om hur du ändrar standardappar.

Sms:a med Android i stället för med iMessage

Kom ihåg att inaktivera iMessage. Annars kanske sms och mms skickas till din gamla iPhone även i fortsättningen och inte till den nya Android-telefonen.

Läs mer om hur du inaktiverar iMessage.

Ladda ned appar

Du kan ladda ned många av apparna som du använde på din gamla telefon via appen Play Butik Google Play.

Det kan hända att du måste betala för Android-versionerna av vissa appar. Om du vill överföra prenumerationstjänster till telefonen utan kostnad loggar du in när du har laddat ned appen.

Anpassa telefonen

Skydda telefonen

Ställa in ett skärmlås

Du kan skydda telefonen genom att konfigurera ett skärmlås med en pinkod, ett lösenord eller ett grafiskt lösenord. På vissa telefoner kan du även konfigurera ett skärmlås med ditt fingeravtryck eller ett annat alternativ för Smart Lock för Android.

Läs mer om hur du gör:

Förbereda en telefon så att den går att hitta

Om du blir av med en telefon kan du hitta, låsa och rensa den via webben med Hitta min enhet, förutsatt att du har slagit på telefonen, anslutit den till internet och loggat in på ett Google-konto.

Läs mer om hur du kontrollerar att telefonen går att hitta med Hitta min enhet.

Tips! Du kan även länka telefonen till Google så att du kan leta efter den eller få den att ringa genom att söka efter hitta min telefonwww.google.com.

Styra aviseringar

Du får aviseringar om bland annat nya meddelanden, kommande kalenderhändelser och alarm.

Läs mer om hur du gör:

Anpassa skärmar och ljud

Du kan organisera och ändra startskärmarnas utseende samt ändra ljudvolymen och vilka ljud som ska spelas upp.

Läs mer om hur du gör:

Få ut mesta möjliga av Android

Installera uppdateringar

Vi rekommenderar att du har de senaste uppdateringarna för Android-systemet och apparna.

Läs mer om hur du gör: