Androidiin vaihtaminen

You can move your data to a new Android phone from another kind of phone, or start fresh with your new Android phone.

Tärkeää: Osa näistä vaiheista koskee vain Android 10:tä tai uudempaa versiota. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Get ready to switch

1. Lataa molemmat puhelimet.
  2. Varmista, että sinulla on Wi-Fi-yhteys.
    Vinkki: Voit siirtää joitain tietoja tietokoneella ja USB-johdolla, mutta Wi-Fi on yleensä nopeampi ja helpompi.
  3. Kirjaudu vanhalla puhelimellasi Google-tilillesi ja synkronoi tiedot.
  4. Noudata Android-puhelimen näytöllä näkyviä ohjeita ja kirjaudu Google-tilillesi. Jos puhelimesi on

Tietojen kopiointi

iPhonesta

Voit varmuuskopioida iPhonen ja iCloud-tilin tiedot Google Driveen ja synkronoida sen puhelimen kanssa. Lue lisää iPhone-tietojen varmuuskopioinnista Google Driveen.

Android-puhelimesta (Android 8.1 ja uudemmat)
  1. Käynnistä puhelin.
  2. Valitse Käynnistä.
  3. Noudata näytöllä näkyviä ohjeita.

Jos et näe Käynnistä-valintaa, voit kopioida miltä tahansa puhelimelta noudattamalla alla olevia ohjeita.

Vinkki: Jos käytät Nexus-puhelinta, avaa Asetukset-sovellus. Valitse yläreunasta Viimeistele määritys.

Miltä tahansa puhelimelta

Yhteystietojen kopiointi

Jos käytät yhteystietoja Google-tililläsi, esimerkiksi Gmailissa, ne näkyvät automaattisesti Android-puhelimessa kirjautumisen jälkeen.

Jos yhteystiedot on tallennettu SIM-kortille, lue lisää niiden tuonnista.

Näet yhteystietosi avaamalla Android-puhelimen Yhteystiedot-sovelluksen Yhteystiedot-sovellus.

Musiikin kopiointi

1. Varmuuskopioi nykyiselle puhelimellesi tallennettu musiikki tietokoneellesi.
  2. Vedä kappaleita Google Play ‑kirjastoosi Chrome-selaimella. Katso, miten musiikkia lisätään Chromen Google Play Musiikilla.

Google Playsta ostamasi musiikki näkyy automaattisesti puhelimessasi kirjautumisen jälkeen.

Kuvien, videoiden, tiedostojen ja kansioiden kopioiminen

Kalenteritapahtumien kopioiminen

Jos käytät Google Kalenteria, näet kalenteritapahtumasi avaamalla Kalenteri-sovelluksen Kalenteri.

Jos haluat tuoda tapahtumia toisesta kalenterisovelluksesta, lue lisää tapahtumien tuomisesta Google Kalenteriin.

Androidin käytön aloittaminen

Sähköpostin määrittäminen

Gmailin käytön jatkaminen

Jos käytät Gmailia, avaa Android-puhelimesi Gmail-sovellus Gmail.

Lue lisää Gmailin käyttämisestä puhelimella.

Gmailin määritys ensimmäistä kertaa

Lue lisää Gmailiin kirjautumisesta ja Gmail-tilin ylläpidosta.

Eri sähköpostisovelluksen käyttö

Jos haluat käyttää eri sähköpostisovellusta, voit ladata sellaisen Play Kauppa ‑sovelluksesta Google Play.

Lue lisää oletussovellusten vaihtamisesta.

Viestiasetusten määrittäminen

Messagesin käyttö

Puhelimesi mukana tuli todennäköisesti Messages-sovellus Messages-logo (pyöreä).

Eri viestisovelluksen käyttö

Jos haluat käyttää eri viestisovellusta, voit ladata sellaisen Play Kauppa ‑sovelluksella Google Play.

Lue lisää oletussovellusten vaihtamisesta.

Viestisovelluksen vaihtaminen iMessagesta Androidiin

Varmista, että poistat iMessagen käytöstä. Muussa tapauksessa teksti- ja multimediaviestit saatetaan edelleen ohjata vanhaan iPhoneesi uuden Android-puhelimen sijasta.

Lue lisää iMessagen käytöstä poistamisesta.

Sovellusten lataaminen

Voit ladata monet vanhassa puhelimessasi olleet sovellukset uudelleen Play Kauppa ‑sovelluksella Google Play.

Sinun on ehkä maksettava joidenkin sovellusten Android-versioista. Jotta voit siirtää tilauspalveluita puhelimeesi maksutta, sinun on kirjauduttava sisään sovelluksen lataamisen jälkeen.

Puhelimen yksilöiminen

Puhelimen suojaaminen

Näytön lukituksen asettaminen

Voit suojata puhelimesi ottamalla käyttöön näytön lukituksen PIN-koodilla, salasanalla tai kuviolla. Joillain puhelimilla voit asettaa näytön lukituksen myös sormenjäljellä tai jollain muulla Smart Lock for Android ‑vaihtoehdolla.

Lue lisää:

Puhelimen löytäminen

Jos kadonnut puhelimesi on kirjautunut Google-tilille ja yhteydessä internetiin, voit löytää, lukita ja tyhjentää sen etänä Paikanna puhelin ‑toiminnolla.

Tarkista, että Paikanna puhelin voi löytää puhelimesi.

Vinkki: Voit myös linkittää puhelimesi Googleen, jolloin voit löytää sen tai soittaa siihen www.google.com-haulla etsi puhelimeni.

Ilmoitusten määritys

Saat ilmoituksia esimerkiksi uusista viesteistä, tulevista kalenteritapahtumista ja herätyksistä.

Lue lisää:

Näyttöjen ja äänten yksilöinti

Voit järjestää ja muuttaa sitä, miltä aloitusnäyttösi näyttää ja mitä ääniä puhelimesi toistaa millä äänenvoimakkuudella.

Lue lisää:

Kaikki irti Androidista

Akunkeston pidentäminen

Voit käyttää puhelinta niin, että akku kestää mahdollisimman pitkään.

Lue lisää: