Vælg, hvilke apps der må bruge din Android-telefons lokation

Du kan give apps tilladelse til at bruge telefonens placering til at udføre opgaver for dig eller give dig oplysninger. Apps kan f.eks. bruge telefonens placering til at vise dig pendlertrafik eller finde restauranter tæt på.

Vigtigt! Nogle af disse trin fungerer kun i Android 11 og nyere. Se, hvordan du tjekker din Android-version.

Find ud af, hvilke apps der bruger telefonens placering

1. Stryg nedad fra toppen af skærmen.
  2. Hold fingeren nede på Placering Placering. Hvis du ikke kan finde Placering Placering:
    1. Tryk på Rediger Rediger eller Indstillinger Indstillinger. Træk derefter Lokation Placering til kvikmenuen.
  3. Tryk på Adgangstilladelse til lokation for apps.
  4. Under "Altid tilladt", "Kun tilladt, mens de er i brug" og "Ikke tilladt" kan du se de apps, der kan anvende telefonens placering.
  5. Hvis du vil ændre appens tilladelser, kan du trykke på den og derefter vælge appens lokationsadgang. Få flere oplysninger om apptilladelser.

Sådan forhindrer du en app i at anvende telefonens placering

Du kan styre, hvilke apps der kan få adgang til og bruge telefonens placering samt hvornår. Du kan f.eks. lade Google Maps bruge telefonens placering til at give dig rutevejledning, men ikke dele placeringen med et spil eller en app til et socialt medie.

1. Find appikonet på telefonens startskærm.
  2. Hold fingeren nede på appikonet.
  3. Tryk på Appinfo Oplysninger.
  4. Tryk på Tilladelser og så Lokation.
  5. Vælg en mulighed:
    • Tillad altid: Appen kan til enhver tid få adgang til din lokation.
    • Tillad kun, mens appen er i brug: Appen kan kun anvende din placering, når du bruger appen.
    • Spørg hver gang: Appen anmoder om adgang til din placering, hver gang du åbner den. Appen kan bruge indstillingen, indtil du lukker den.
    • Afvis: Appen kan ikke få adgang til din lokation. Dette gælder også, når du bruger appen.
  6. Hvis du har givet adgang til din lokation, kan du også aktivere eller deaktivere Brug præcis lokation.

Tip! Du kan forhindre alle apps i at anvende din telefons placering, Se, hvordan du deaktiverer placeringsindstillinger.

Se, hvordan en app kan bruge telefonens placering

Vigtigt! Hvis en app har tilladelse til at anvende telefonens placering, kan den anvende telefonens omtrentlige placering, præcise placering eller begge dele.

1. Find appikonet på telefonens startskærm.
  2. Hold fingeren nede på appikonet.
  3. Tryk på Appinfo Oplysninger.
  4. Tryk på Tilladelser og så Mere Mere og så Alle tilladelser.
  5. Under "Placering" kan du finde den type placering, som appen anmodede om. Hvis du ikke kan finde "Lokation", har appen ikke anmodet om telefonens lokation.

Apps kan anmode om følgende typer lokationsadgang:

• Omtrentlig lokation: Appen kan se, at din telefon befinder sig inden for et område på ca. 3 kvadratkilometer.
  • Præcis lokation: Appen kan se telefonens nøjagtige lokation.
  • I forgrunden: Appen kan kun bruge din lokation, når appen er åben på din skærm, eller når du beder appen om at udføre en opgave.
  • I baggrunden: Appen kan bruge lokationsoplysninger når som helst, selv hvis du ikke bruger den.

Årsagen til, at apps anmoder om, at du ændrer placeringsindstillingerne

• "Vil du ændre din indstilling for placering?": Appen kræver adgang til telefonens placering for at fungere korrekt.
  • "Vil du gøre placering mere nøjagtig?": Hvis placering allerede er aktiveret for en app, beder den dig muligvis om at aktivere flere indstillinger eller sensorer for bedre at finde telefonens placering.
  • Wi-Fi-forbindelse: En app beder dig muligvis om at aktivere Wi-Fi eller om at lade din telefon søge efter Wi-Fi-netværk. Når din telefon søger efter Wi-Fi, kan den angive din placering mere nøjagtigt.
  • Google Placeringstjenester: Gør det muligt for apps at finde telefonens placering mere nøjagtigt. Se, hvordan Google Placeringsnøjagtighed forbedrer dine oplysninger om placering.. Google Placeringsnøjagtighed kaldes også Google Placeringstjenester.

Skift andre placeringsindstillinger