Simkaarten gebruiken in telefoons met meer dan één simkaart

In sommige Android-telefoons kunt u meer dan één simkaart plaatsen en activiteiten aan elke kaart toewijzen. U kunt bijvoorbeeld telefoongesprekken en sms-berichten aan de ene simkaart toewijzen en mobiel datagebruik aan de andere.

Belangrijk: Schakel uw telefoon uit voordat u een simkaart plaatst of verwijdert.

Simkaarten plaatsen

Plaatsen
  1. Zoek de locatie van de simkaartsleuf van uw telefoon.
  2. Schakel uw telefoon uit.
  3. Afhankelijk van uw apparaat verwijdert u de simkaarthouder of de achterklep. (Verwijder zo nodig de batterij of duw de vergrendeling omhoog die de simkaart op zijn plaats houdt.)
  4. Plaats de simkaart in de sleuf. (Als u de batterij heeft verwijderd of een vergrendeling omhoog heeft geduwd, plaatst u deze terug.)
  5. Plaats de simkaarthouder of de achterklep terug.
Gegevens controleren

Belangrijk: De instellingen kunnen per telefoon verschillen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de fabrikant van het apparaat.

Geplaatste simkaarten bekijken

1. Open de app Instellingen op uw apparaat.
  2. Tik op Simkaarten.
  3. Bekijk de providergegevens en het telefoonnummer voor elke geplaatste simkaart. (Bij een lege sleuf wordt 'Sleuf leeg' vermeld.)

Simgerelateerde informatie bekijken

1. Open de app Instellingen op uw apparaat.
  2. Tik op Over de telefoon En dan Status En dan Simkaartstatus.
  3. Tik op het tabblad voor de gewenste simkaart. U ziet nu gegevens zoals telefoonnummer, signaalsterkte, servicestatus en roaming.
Namen wijzigen

Belangrijk: De instellingen kunnen per telefoon verschillen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de fabrikant van het apparaat.

U kunt de namen van simkaarten wijzigen. Standaard wordt elke simkaart vernoemd naar het toegewezen netwerk.

1. Open de app Instellingen op uw apparaat.
  2. Tik op Simkaarten En dan de gewenste simkaart.
  3. Tik op de naam van de simkaart, geef een nieuwe naam op en tik op OK.

Activiteiten aan simkaarten toewijzen

Acties toewijzen

Belangrijk: De instellingen kunnen per telefoon verschillen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de fabrikant van het apparaat.

1. Open de app Instellingen op uw apparaat.
  2. Tik op Simkaarten.
  3. Onder 'Voorkeurssimkaart voor' wijst u een activiteit toe aan een simkaart:
    • Mobiele data: Kies een simkaart om te gebruiken voor mobiele data. U kunt slechts één simkaart aan uw mobiele internetverbinding toewijzen.
    • Gesprekken: Kies een simkaart om te gebruiken voor telefoongesprekken, of laat uw apparaat dit vóór elk gesprek vragen.
    • Tekstberichten: Kies een simkaart om te gebruiken voor sms-berichten.
Wanneer u kaarten toevoegt of vervangt, geldt het volgende:
  • Een simkaart toevoegen: Wanneer u een simkaart toevoegt, wordt de eerste simkaart nog steeds gebruikt voor data, telefoongesprekken en sms-berichten, totdat u andere activiteiten toewijst.
  • Een simkaart vervangen: Als u een simkaart vervangt die aan data, telefoongesprekken of sms-berichten is toegewezen, ontvangt u een melding om deze activiteiten aan de nieuwe simkaart toe te wijzen.
Aan sommige apps moeten acties worden toegewezen

Voor een correcte werking van sommige apps moeten bepaalde activiteiten aan simkaarten worden toegewezen. Volg de instructies van elke app.

Simkaarten vergrendelen

Vergrendeling instellen

Belangrijk: De instellingen kunnen per telefoon verschillen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de fabrikant van het apparaat.

1. Open de app Instellingen op uw apparaat.
  2. Tik op Beveiliging En dan Simkaartvergrendeling instellen.
  3. Als u meer dan één simkaart heeft geïnstalleerd, tikt u op het tabblad voor de simkaart die u wilt vergrendelen.
  4. Tik op Simkaart vergrendelen.
  5. Als u nog geen pincode heeft ingesteld, voert u een pincode in en tikt u op OK.

Als u de pincode voor een simkaart wilt wijzigen, tikt u op Pincode wijzigen Voer de oude pincode in en voer vervolgens een nieuwe pincode in.

Kaarten ontgrendelen om het apparaat te gebruiken
  • Als u de simkaart en het apparaat wilt ontgrendelen, voert u de pincode in op het vergrendelingsscherm.
  • Als beide simkaarten zijn vergrendeld, ontgrendelt u eerst simkaart 1 en daarna simkaart 2.