Hitta, låsa eller rensa en borttappad Android-enhet

Om du tappar bort en telefon eller surfplatta med Android eller en Wear OS-klocka kan du hitta, låsa eller rensa den. Om du har lagt till ett Google-konto på enheten är Hitta min enhet aktiverat automatiskt.

Tips! Om du vill hitta, låsa eller rensa en Wear OS-enhet ansluter du den till wifi eller mobildata.

Läs mer om hur du hittar en Android-enhet.

Om du vill hitta en Android-enhet ser du till att enheten

• är inloggad på ett Google-konto
  • har plats aktiverat
  • har Hitta min enhet aktiverat
  • har batteri kvar och är ansluten till mobildata eller wifi
  • är synlig på Google Play.

Om du vill låsa eller rensa en Android-enhet ser du till att enheten

• har batteri kvar
  • är ansluten till mobildata eller wifi
  • är inloggad på ett Google-konto
  • har Hitta min enhet aktiverat
  • är synlig på Google Play.
Om du använder tvåstegsverifiering kan du läsa om tvåstegsverifiering med säkerhetskopior.

Hitta, skydda eller rensa enheten på distans

Viktigt! Om du hittar enheten igen efter att du har rensat den måste du ange lösenordet för Google-kontot innan du kan använda den igen. Läs mer om enhetsskydd

1. Besök android.com/find i en webbläsare.
  2. Logga in på Google-kontot.
    • Om du har flera enheter väljer du den borttappade enheten högst upp i sidofältet.
    • Om det finns mer än en användarprofil på den borttappade enheten loggar du in på ett Google-konto som hör till huvudprofilen eller din privata profil.
  3. En avisering skickas till den borttappade enheten.
  4. Information om var enheten finns visas på kartan.
    • Tänk på att platsen är ungefärlig.
    • Om enheten inte hittas visas den senaste kända platsen, om det finns en sådan.
  5. Om ett meddelande visas trycker du på Aktivera låset och rensa.
  6. Välj vad du vill göra:
    • Spela upp ljud: Få enheten att ringa med signalen på högsta volym i fem minuter – även om den är inställd på tyst läge eller vibrationssignal.
    • Skydda enheten: Lås enheten med pinkoden eller lösenordet. Om du inte har något lås kan du ställa in ett. Du kan lägga till ett meddelande eller enhetsnummer på låsskärmen så att någon som hittar enheten kan kontakta dig.
    • Rensa enheten: All data på enheten raderas permanent, dock eventuellt inte på SD-kort. Efter rensningen fungerar inte Hitta min enhet på enheten.
Använd appen Hitta min enhet
  1. Öppna appen Hitta min enhet Appen Hitta min enhet på en annan telefon eller surfplatta med Android.
  2. Logga in.
    • Om den borttappade enheten är din trycker du på Fortsätt som [ditt namn].
    • Om du hjälper en vän trycker du på Logga in som gäst och ber vännen att logga in.
  3. Välj enheten du vill hitta bland de angivna enheterna.
  4. Du kan bli ombedd att ange pinkoden för låsskärmen på den Android-enhet du vill hitta. Detta gäller för Android 9 eller senare. Du kan bli ombedd att ange ditt Google-lösenord om du inte använder en pinkod på enheten eller har Android 8 eller tidigare.
  5. Följ samma steg som för att hitta, låsa eller rensa en enhet på distans.
Hitta enheten med din Wear OS-klocka

Om du tappar bort en telefon eller surfplatta med Android som är ansluten till en smartklocka med Wear OS kan du kanske hitta den med hjälp av klockan. Läs mer om hur du hittar telefonen med klockan.

Hitta Android-enhetens IMEI-nummer

Om du vill inaktivera enheten kan mobiloperatören göra det med enhetens IMEI-nummer. Du hittar enhetens IMEI-nummer i inställningarna på telefonen eller med Hitta min enhet.

Så här hittar du enhetens IMEI-nummer med appen Hitta min enhet:

1. Öppna appen Hitta min enhet Appen Hitta min enhet.
  2. Välj den enhet du vill hitta.
  3. Tryck på kugghjulsikonen Inställningar.

Så här hittar du enhetens IMEI-kod i en webbläsare:

1. Öppna android.com/find.
  2. Tryck på ikonen Information bredvid enheten.

Så hanteras din data i Hitta min enhet

Google samlar in viss information för att hjälpa dig att hitta en borttappad Android-enhet. Google Play-tjänster används delvis för funktionen. Exempel på data som samlas in av Hitta min enhet:

• Ungefärliga och exakta platser samt andra identifierare för tjänstens funktioner.
  • Personliga identifierare för tjänstens funktioner, bedrägeriskydd, säkerhet och efterlevnad. Vi använder dessa identifierare för att koppla dina Android-enheter till ditt konto.

Annan data som samlas in av Hitta min enhet krypteras under överföringen. Du kan radera alla enheter och tillhörande platser i appen Hitta min enhet.

Få mer hjälp

Om du inte hittar den borttappade eller stulna enheten kan du läsa mer om hur du skyddar ditt Google-konto.