Een kwijtgeraakt Android-apparaat zoeken, vergrendelen of wissen

Als je een Android-telefoon of -tablet of Wear OS-smartwatch kwijtraakt, kun je het apparaat zoeken, vergrendelen of wissen. Als je een Google-account aan je apparaat hebt toegevoegd, staat Vind mijn apparaat automatisch aan.

Tip: Als je je Wear OS-apparaat wilt vinden, vergrendelen of wissen, maak je verbinding met wifi of mobiele data.

Meer informatie over hoe je een Android-apparaat vindt

Als je een Android-apparaat wilt vinden, moet het aan de volgende voorwaarden voldoen:

• Het is ingelogd op een Google-account.
  • Locatie staat aan.
  • Vind mijn apparaat staat aan.
  • Het krijgt stroom en is verbonden met mobiele data of wifi.
  • Het is zichtbaar op Google Play.

Als je een Android-apparaat wilt vergrendelen of wissen, moet het aan de volgende voorwaarden voldoen:

• Het krijgt stroom.
  • Het is verbonden met mobiele data of wifi.
  • Het is ingelogd op een Google-account.
  • Vind mijn apparaat staat aan.
  • Het is zichtbaar op Google Play.
Als je verificatie in 2 stappen gebruikt, ga je naar Back-ups voor verificatie in 2 stappen.

Je apparaat op afstand zoeken, beveiligen of wissen

Belangrijk: Als je je apparaat terugvindt nadat je het hebt gewist, heb je het wachtwoord van je Google-account nodig om het apparaat weer te gebruiken. Meer informatie over apparaatbescherming

1. Ga in een browser naar android.com/find.
  2. Log in op je Google-account.
    • Als je meerdere apparaten hebt: Selecteer bovenaan de zijbalk het kwijtgeraakte apparaat.
    • Als het kwijtgeraakte apparaat meer dan één gebruikersprofiel heeft: Log in met een Google-account dat zich in het hoofdprofiel bevindt.
  3. Er komt een melding op het kwijtgeraakte apparaat.
  4. Op de kaart krijg je informatie over waar het apparaat zich bevindt.
    • De locatie is bij benadering en misschien niet helemaal nauwkeurig.
    • Als je apparaat niet kan worden gevonden, kun je de laatst bekende locatie checken, indien beschikbaar.
  5. Als je een prompt krijgt, tik je op Vergrendelen en wissen aanzetten.
  6. Selecteer wat je wilt doen:
    • Geluid afspelen: Hiermee kun je het apparaat 5 minuten op vol volume laten overgaan, zelfs als de stille modus of trilmodus is ingesteld.
    • Apparaat beveiligen: Hiermee vergrendel je je apparaat met je pincode of wachtwoord. Als je geen vergrendeling hebt ingesteld, kun je dat alsnog doen. Je kunt een bericht of telefoonnummer aan het vergrendelscherm toevoegen om iemand te helpen je telefoon terug te brengen.
    • Apparaat wissen: Hiermee worden alle gegevens op je apparaat definitief verwijderd (SD-kaarten worden misschien niet gewist). Nadat de gegevens zijn gewist, kun je Vind mijn apparaat niet meer gebruiken op het apparaat.
De app Vind mijn apparaat gebruiken
  1. Open de app Vind mijn apparaat app 'Vind mijn apparaat' op een andere Android-telefoon of -tablet.
  2. Log in.
    • Als je je eigen apparaat kwijt bent: Tik op Doorgaan als [je naam].
    • Als je iemand anders helpt: Tik op Inloggen als gast en laat de ander inloggen.
  3. Selecteer het apparaat dat je wilt vinden.
  4. Je wordt misschien gevraagd de pincode voor het vergrendelscherm op te geven voor het Android-apparaat dat je wilt vinden. Dit is van toepassing op Android 9 of hoger. Als het apparaat dat je zoekt geen pincode gebruikt of Android 8 of lager gebruikt, wordt je misschien gevraagd om je Google-wachtwoord.
  5. Volg dezelfde stappen om een apparaat op afstand te zoeken, te vergrendelen of te wissen.
Je apparaat vinden met je Wear OS-smartwatch

Als je een Android-telefoon of -tablet kwijtraakt die is verbonden met een Wear OS-smartwatch, kun je deze mogelijk vinden met je smartwatch. Meer informatie over hoe je je telefoon kunt vinden met je smartwatch

Het IMEI-nummer van je Android-apparaat vinden

Met het IMEI-nummer van je apparaat kan je mobiele provider het apparaat uitzetten. Je vindt het IMEI-nummer van je apparaat in de instellingen van je telefoon of met Vind mijn apparaat.

Zo vind je de IMEI van je apparaat met de app Vind mijn apparaat:

1. Open de app Vind mijn apparaat app 'Vind mijn apparaat'.
  2. Selecteer het apparaat dat je wilt vinden.
  3. Tik op het tandwiel Instellingen.

Zo vind je de IMEI van je apparaat in een webbrowser:

1. Ga naar android.com/find.
  2. Tik naast het apparaat op het icoon Informatie.

Hoe Vind mijn apparaat je gegevens verwerkt

Google verzamelt bepaalde informatie om je te helpen je kwijtgeraakte Android-apparaat te vinden. Een deel van deze functionaliteit maakt gebruik van Google Play-services. Met Vind mijn apparaat wordt bijvoorbeeld het volgende verzameld:

• Geschatte en exacte locaties of andere ID's voor servicefunctionaliteit.
  • Persoonlijke ID's voor servicefunctionaliteit, fraudepreventie, beveiliging en nalevingsdoeleinden. We gebruiken deze ID's om je Android-apparaten aan je account te koppelen.

De gegevens die Vind mijn apparaat verzamelt, worden tijdens de overdracht versleuteld. Je kunt alle apparaten en hun locaties verwijderen via de app Vind mijn apparaat.

Meer hulp

Als je je kwijtgeraakte of gestolen apparaat niet kunt vinden, vind je hier meer informatie over de beveiliging van je Google-account.